Daca n-ai incotro, mergi jumatate bine si jumatate altfel

Stătea pe covor și se juca. Și-a scos șoseta și a venit la mine. Avea o rană la degetul mijlociu. S-a văitat, am discutat, a răzbit o vreme și a decis că n-are încotro, va sta cu o șosetă într-un picior și fără o șosetă în altul, să îi treacă buba.

– Mami, fac caca.
– Hai să mergem la toaletă.
– Se mamă bună ești, mami.
– Sunt o mamă bună?
– Da, tu meleu mergi cu mine la toaletă.

Așa ce mi-a râs sufletul! L-am urmat pe scări în timp ce urca la baie, cu o șosetă și fără o șosetă. Mă uitam la el și mă gândeam la mine fără ea, fără Emma.

– Mami, mie este frig la un picior și bine la altul.

Da, așa sunt și eu de aproape 2 ani. Mi-e cald pe jumătate și groaznic de frig pe jumătate. O parte e cum trebuie și alta pe invers. Merg cu o șosetă în picior și alta departe.

L-am privit și am șoptit în mine, “dacă n-ai încotro, mergi jumătate bine și jumătate altfel”.

Mi-e dor de tine, Mica mea!

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

1 Comment

  1. Pingback: Anul trecut mi se spunea Grinch - FUN Parenting by Cristina Buja

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: