Joc pentru invatarea cifrelor

David la cei 4 ani ai lui este la etapa la care numără bine până aproape de 20, când nu mai sare ca iepurele câte o cifră, și recunoaște mare parte din cifre atunci când le vede scrise pe undeva. Zilele trecute am făcut acest joc pentru a-l ajuta să memoreze simbolul fiecărui număr și să înțeleagă proporția fiecăruia.

Ce am folosit:
– coală albă
– creion și riglă
– mărgele / pom-pom / pietricele / scobitori / nasturi

Cum am procedat:
Pe o coală de hârtie am trasat cu un creion și o riglă, două coloane, în prima am scris cifrele de la 1 la 10 și pe a doua am lăsat-o liberă să pună David mărgele.

I-am oferit mărgelele și el a pus în fiecare căsuță numărul de mărgele corespunzător fiecărei cifre.

David – 4 ani  

Care sunt oportunitățile de învățare?
– stimulare senzorială și vizuală
– coordonarea ochi-mână
– recunoașterea numerelor
– dezvoltarea concentrării
– învățarea cifrelor

Just Have FUN !

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: