Joc de memorie si logica

Joc de memorie si logica

Știți joculețele acelea în care trebuie să găsești rapid imaginea soră a altei imaginii? Eu mă jucam în tinerețe pe telefon, în metrou, în drum spre muncă … apoi am descoperit cărțile și apoi scrisul 🙂 . Mi-am amintit de curând de joc și cum îmi antrena atenția și memoria și am făcut și pentru David o variantă mai simplă, poate un pic prea simplă, acest joc de memorie si logica.

Ce am folosit: 

– capace de la sticlele de apă
– coli albe
– foarfecă
– creion
– linie
– carioci
– abțibilduri

Cum am procedat:

Am tăiat colile A4 pe jumătate, pentru că am zis că pentru vârsta lui David sunt suficiente 6 cadrane, adică 3 imagini diferite cu pereche. Am împărțit în 6 pătrate unde am desenat 3 perechi de imagini, sau am lipit abțibilduri (este mai rapid să lipiți desene, dar eu nu am avut suficiente). Am făcut asta fără să vadă David unde sunt imaginile, pentru a nu le reține pozițiile.

 

Am pus capacele peste imagini și i-am explicat jocul, făcând eu prima fișă. A fost atât de ne-complicat încât a trebuit să mai caut dopuri pentru a face o fișă cu mai multe pătrățele, 6 erau mult prea simple pentru vârsta lui.

David – 3 ani și 4 luni

Am avut și eu treabă la acest joc, să mă asigur că acopăr imaginile care nu corespundeau cu ce căuta el 🙂 De exemplu dacă ridică primul capac și era un pătrat, iar la al doilea era un triunghi, acopeream eu triunghiul și el ridica alt capac. Din cauza asta cam lipsesc pozele cu David jucându-se, aveam mâinile ocupate.

Care sunt oportunitățile de învățare aplicând activitatea ”Joc de memorie si logica”?

– stimulează atenția și capacitatea de memorare
– dezvoltă logica
– introduce noțiunea de grupare de elemente.

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Thomas Park @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 532

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.