Joc de memorie si logica

Știți joculețele acelea în care trebuie să găsești rapid imaginea soră a altei imaginii? Eu mă jucam în tinerețe pe telefon, în metrou, în drum spre muncă … apoi am descoperit cărțile și apoi scrisul 🙂 . Mi-am amintit de curând de joc și cum îmi antrena atenția și memoria și am făcut și pentru David o variantă mai simplă, poate un pic prea simplă, acest joc de memorie si logica.

Ce am folosit: 

– capace de la sticlele de apă
– coli albe
– foarfecă
– creion
– linie
– carioci
– abțibilduri

Cum am procedat:

Am tăiat colile A4 pe jumătate, pentru că am zis că pentru vârsta lui David sunt suficiente 6 cadrane, adică 3 imagini diferite cu pereche. Am împărțit în 6 pătrate unde am desenat 3 perechi de imagini, sau am lipit abțibilduri (este mai rapid să lipiți desene, dar eu nu am avut suficiente). Am făcut asta fără să vadă David unde sunt imaginile, pentru a nu le reține pozițiile.

 

Am pus capacele peste imagini și i-am explicat jocul, făcând eu prima fișă. A fost atât de ne-complicat încât a trebuit să mai caut dopuri pentru a face o fișă cu mai multe pătrățele, 6 erau mult prea simple pentru vârsta lui.

David – 3 ani și 4 luni

Am avut și eu treabă la acest joc, să mă asigur că acopăr imaginile care nu corespundeau cu ce căuta el 🙂 De exemplu dacă ridică primul capac și era un pătrat, iar la al doilea era un triunghi, acopeream eu triunghiul și el ridica alt capac. Din cauza asta cam lipsesc pozele cu David jucându-se, aveam mâinile ocupate.

Care sunt oportunitățile de învățare aplicând activitatea ”Joc de memorie si logica”?

– stimulează atenția și capacitatea de memorare
– dezvoltă logica
– introduce noțiunea de grupare de elemente.

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create861

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu