Joc de energizare „Schimbă locurile”

Schimbă locurile

Acest joc de energizare „Schimbă locurile” va facilita intercunoasterea și va ajuta la realizarea unui prim contact în grupul de lucru. Este în același timp o activitate amuzantă, solicită atenția, imaginația, spontaneitatea, are un ritm alert și implică toți participanții.

 

Marimea grupului: 10-30 participanți

Varsta potrivita: peste 7 ani

Materiale: scaune

 

Descriere:
Participanții sunt invitați să aranjeze scaunele astfel încât să formeze un cerc și să rămână așezați. Animatorul stă în interiorul cercului în picioare și spune „Schimbă locurile toți cei care au ochii …” și indică o culoare. Toți cei care au culoarea respectivă a ochilor trebuie să se ridice și să își schimbe locul. Pentru că și cel din mijloc urmărește să ocupe un scaun, este nevoie de rapiditate. Cel care nu reușește să prindă un loc liber, rămâne în mijloc și continuă jocul.

Criteriile se pot schimba în timpul jocului, în funcție de imaginația participanților și a animatorilor: cine are părul lung, cine este elev, cine are telefon mobil, cine este microbist, cei cărora le plac filmele, cui îi place marea, cine a zburat cu avionul etc.

Observații:
Participanții vor afla lucruri noi unii despre alții și vor putea descoperi caracteristici, calități sau pasiuni comune.

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 532

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.