Joc de energizare – ” Ce animale ? ”

Azi povestesc despre un joc super simpatic si simplu care poate fi jucat si cu copii mai mici, dar si cu tineri.

Marimea grupului: minim 7 participanti

Varsta potrivita: peste 6 ani

Materiale: scaune

Descriere:
Se aseaza scaunele in cerc, cu doua mai putin decat numarul participantilor. Copii formeaza perechi si decid in mod secret ce fel de animal vor reprezenta. Cei doi copii fara scaune vor fi “elefantii”. Ei se misca in jurul cercului numind diferite animale. Cand “elefantii” pronunta o specie de animal care a fost aleasa de o pereche, acel cuplu se va ridica si va merge in urma “elefantilor”, imitand animalul ales de ei. Aceasta actiune continua pana cand elefantii nu mai pot ghici alte specii de animale. Atunci ei striga “leii” si toate perechile fug spre scaune pentru a se aseza. Doi copii ramasi fara scaune devin elefanti pentru runda urmatoare.

Just Have FUN !

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: