Joc de cunoastere – ”Pantomima”

Fie ca lucrati cu un grup de copii sau elevi si doriti ca membrii sa se cunoasca intre ei, fie ca aveti prietenii copilului in vizita la voi acasa si doriti o activitate amuzanta, va propun acest joc.

Marimea grupului: minim 6 participanti

Varsta potrivita: peste 7 ani

Materiale: nimic

Descriere:
Participantii trebuie sa creeze un cerc si sa se gandeasca la o ocupatie pe care isi doresc sa o demonstreze prin intermediul pantomimei (exemplu: sportivul poate imita fuga, muzicianul interpretarea la un instrument etc). Fiecare participant trebuie sa imite ocupatia lui si va incerca sa-si aminteasca pantomima fiecarui jucator.

Animatorul spune ca participantii sunt gata sa inceapa exercitiul, dar pana atunci fiecare are un minut pentru a repeta pantomima sa.

In continuare, procedura este urmatoarea: o persoana bate din palme, arata pantomima lui, apoi iarasi bate din palme si spune numele unuia din participanti, aratand spre el. Acesta continua cu pantomima lui, aratand apoi spre alt participant.

Observatii:
In cazul grupului de copii sau elevi va recomand ca tema pentru mima sa fie o ocupatie pe care ei o doresc atunci cand vor fi adulti.

Just Have FUN !

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: