Joc cu numere si numarat

David a vrut un joc nou cu Lego și zaruri așa că ne-am pus amândoi pe gândit și am ajuns la această variantă. Nu știu cum fac că tot la numărat ajung :))

Ce am folosit:
– tablă și piese Lego (puteți înlocui cu capace de sticlă, cuburi, pucurile de la table etc)
– zar

Cum am procedat:
Mai întâi am împărțit câte 20 de piese, la următorul joc am folosit 45 de piese (nu mă întrebați de ce 45 că n-am vreo logică, așa a vrut mândrul 🙂 ). L-am pus pe el să le numere cu voce tare pentru a exersa.

Regulile jocului sunt simple, fiecare dă cu zarul și în funcție de ce număr pică se pun piese pe tablă, una peste alta (dai 2, pui 2 piese, dar 4, pui 4 piese). La final când rămâi cu maxim 6 piese nu poți să pui până nu dai fix numărul de piese cu care ai rămas (exemplu: îți rămân 3 piese, dacă dai 5 cu zarul, nu poți să le pui, dacă dai 3 ai voie să le pui). Cine termină piesele câștigă.

Care sunt oportunitățile de învățare?
– dezvoltarea motricității fine
– coordonarea ochi-mână
– învățarea număratului
– sortarea culorilor

Just Have FUN !

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: