Impreuna pentru parintii copiilor bolnavi de cancer – MagicHOME

Știi ce doare groaznic când stai pe un scaun lângă copilul pe care încerci să îl salvezi din îmbrățișarea morții? Să te gândești că mâine, când te întorci să stai pe scaun, s-ar putea să fie ultima zi.

Când am văzut spotul campaniei MagicHOME am plâns.

M-am uitat în gol pe ecranul laptopului și m-am revăzut sprijinită pe marginea acelui pătuț atât de mic de la terapie intensivă. Cum îi cântam eu Emmei ”Moș Crăciun cu plete dabe”. Mă țineam de bara pătuțului disperată să găsesc o speranță acolo unde nu îmi dădea nimeni. Și m-am revăzut pe străzile goale și reci din jurul maternității, în noapte, ducând după noi copilul viu și deja prea obosit de plecat de acasă, să ne vedem copilul dintre vieți, atât timp cât mai aveam pe cineva să vedem acolo. Dar drumurile alea pe care le făceam în fiecare dimineață și în fiecare seară și frigul și apăsarea și singurătatea … Aș fi vrut să fi fost mai aproape de ea. Aș fi vrut să fi trăit mai mult cu ea.

20 de zile ne-am dus chinul așa, pe drumuri, cu un copil mic de mâinile noastre reci. Chinul de după încă îl ducem cu noi. Dar sunt părinți care stau cu anii pe un scaun și luptă cu toată puterea pe care au și când cred că nu o mai au, pentru copiii lor.

“Luaţi loc, vă rog! Copilul dumneavoastră are cancer!”

În fiecare an, doar în România, 550 de copii sunt diagnosticați cu cancer. De cele mai multe ori părinții au o situație financiară precară și sunt departe de centrele medicale specializate.

MagicHOME va fi o casă pentru părinții copiilor bolnavi de cancer, construită în apropierea spitalului oncologic Fundeni. Va fi un loc unde ei pot dormi, pot mânca, pot face un duș, își pot spăla hainele, pot primi consiliere psihologică. Părinții copiilor bolnavi de cancer dorm pe un scaun, noapte de noapte, zeci și sute de nopți la rând. Haideți să le dăm o casă, vă rog!

Cum puteți ajuta și voi?

  1. Prin SMS la 8844 cu textul MAGIC, 2 EURO/lună. SMS-ul se poate da în fiecare lună, îl trimiți o dată și apoi luna viitoare ești întrebat dacă vrei să continui.
  2. Puteți să donați direct orice sumă, aici găsiți mai multe detalii.
  3. Să luați loc pe scaun, vă puteți programa aici. Oamenii vor sta pe scaun până se vor strânge 100.000 de SMS-uri. Scaunul este amplasat în spațiul Galeriei Galateca din București (strada C.A. Rosetti, nr. 2-4).
  4. Vorbiți despre MagicHOME, să se audă și până în cealaltă lume unde se joacă printre nori copiii unora dintre noi.

Eu am donat. Donați și voi, vă rog! Au nevoie de încă 60.000 de sms-uri pentru a construi împreună MagicHOME Refugiul Părinților. Și rugați-vă să nu cunoașteți niciodată Scaunul!

 

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: