Idei simple de activitati senzoriale

Idei simple de activitati senzoriale

Copiii mici adoră activitățile senzoriale, de fapt, și cei mai mari le adoră. Și sunt multe idei simple de activitati senzoriale pe care le pot face sau le puteți face pentru ei. Îi vedeți cum ating orice, pipăie, miros și gustă, din când în când, mai ales fix ce nu trebuie 🙂 . Aceasta este modalitatea lor de a cunoaște mediul înconjurător. Expunerea constantă la activități senzoriale le dezvoltă sistemul nervos, motricitatea fină și creativitatea. Vă spun eu, am descoperit ceva imaginație la David, numai în modul în care întindea mâncarea pe tăviță încă înainte de a implini 9 luni.

Idei simple de activitati senzoriale

Nu este nevoie să cumpărați jucării sofisticate și posibil scumpe din magazine, puteți să le confecționați acasă (vă scriu mai jos ce am făcut noi) și varianta cea mai ieftină, lăsați-i să experimenteze în mediul înconjurător, cu supraveghere:

afară, în natură, se pot juca la groapa cu nisip, cu pietricele, în iarbă, zăpadă, apă, noroi, asta dacă nu sunteți genul de părinți care își doresc copii imaculați 🙂

Idei simple de activitati senzoriale

în casă, se pot juca în apă atunci când fac baie sau la chiuvetă, în Learning Tower. La noi de mare succes a fost si joaca cu mâncarea, în procesul de autodiversificare, început mai târziu ce-i drept. Le puteți oferi un castron cu paste sau gheață, David adoră să o lingă, evident. Oglinda și descoperirea în ea, poate fi iar super distractivă, la fel și jocul cu fructe și legume, măcar sunt comestibile.

Idei simple de activitati senzoriale

Ce activități senzoriale au avut mare succes pentru David?

 1. Sticle cu ghinde, gastane și dopuri cu biluțe:

Dopuri (2)

 1. Șarpe din dopuri de sticlă:

Sarpe5

 1. “Treasure baskets” :

Cosul cu minuni (1)

 1. Pescuitul fructelor: 

La pescuit de fructe (1)

 1. Cutia cu șiret: 

Siret (8)

 1. Nasturi colorați:

Nasturi mici si mari (2)

 1. Aluat pentru activități senzoriale: 

Aluat pentru activitati senzoriale

 1. Plastilină facută în casă: 

Cum sa faci plastilina 8

 1. Vopsele pentru bebeluși, netoxice:

Cum sa faci acasa vopsele pentru bebelusi, netoxice6

 1. Cutia cu surprize: 

Cutia cu surprize 1

 1. Dezvoltare senzorială cu ajutorul fermoarelor: 

Dezvoltarea abilitatilor cu ajutorul fermoarelor2.

 1. Proiectul cu apă și ulei:

Proiectul apa si uleiul 2

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create503

2 comentarii la „Idei simple de activitati senzoriale

 1. Super idei! O partea din ele le-am folosit la primii 2 copii, desi nu intr.un mod asa elaborat, acum sunt la bebe 3 si desigur ca ma voi inspira din activitatile voastre, cea cu ulei si culori mi.a placut mult de tot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu