Idei de zile speciale petrecute cu copilul in timpul iernii

Idei de zile speciale

De când a venit frigul și înnoptatul devreme, așa că nu mai putem să stăm cu orele afară, am decis să avem o zi specială pe săptămână în care să facem ceva împreună, dar altundeva decât în casă. Dacă aveți și voi idei de zile speciale pe care nu le regăsiți aici, spuneți-ne și nouă.

Idei de zile speciale petrecute cu copilul in timpul iernii?

Să vedeți un film la Cinema. E mai dificil de găsit filme pentru copii mici, David are aproape 4 ani și are nevoie de un film dublat în limba română, să priceapă și el ceva. Am fost la unul și i-a plăcut neașteptat de mult. Săptămâna aceasta tot film la cinematograf avem în plan 🙂 .

 

Să vizitați muzee. Am fost la Muzeul Antipa când era mai mic și ne-am propus să mai dăm o fugă curând, pe listă avem și Muzeul Satului.

 

Să luați cina la restaurant. Mergem de câteva ori aproape de casă, fie la cel cu papanași delicioși, fie la cel cu loc de joacă pentru copii, așa că are ocupație dacă îl apucă plictiseala.

 

Să mergeți la evenimente (concert, teatru, spectacole etc). Am fost cu David chiar și la o lansare de modă. A fost prima dată pentru el, dar și pentru mine.

 

Să mergeți la ski, derdeluș sau patinoar. Ski am încercat o dată și patinat la fel, în Brăila, unde este un super patinoar acoperit. A povestit Corina despre patine cu lamă dublă pentru copii mici și am cumpărat o pereche reglabilă (de la 24 la 31) de la Decathlon, cu 50 lei.

 

Să vă bălăciți în piscină. Noi am încercat la Therme, ajungem rar pentru că în weekend și de sărbători este prea aglomerat, iar în timpul săptămânii lucrăm. Între timp l-am înscris la înot și merge o dată pe săptămână și îi place mult. Dar da, nu este o activitate pe care o facem cu adevărat împreună 🙂

 

Să vizitați o librărie mare cu cărți cu tematică de iarnă și să beți un ceai cald.

 

 

Sursă poza: Brendan Beale @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 532

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.