Idei de zile speciale petrecute cu copilul in timpul iernii

De când a venit frigul și înnoptatul devreme, așa că nu mai putem să stăm cu orele afară, am decis să avem o zi specială pe săptămână în care să facem ceva împreună, dar altundeva decât în casă.

Cum poți să petreci o zi specială cu copilul?

Să vedeți un film la Cinema. E mai dificil de găsit filme pentru copii mici, David are aproape 4 ani și are nevoie de un film dublat în limba română, să priceapă și el ceva. Am fost la unul și i-a plăcut neașteptat de mult. Săptămâna aceasta tot film la cinematograf avem în plan 🙂 .

Să vizitați muzee. Am fost la Muzeul Antipa când era mai mic și ne-am propus să mai dăm o fugă curând, pe listă avem și Muzeul Satului.

Să luați cina la restaurant. Mergem de câteva ori aproape de casă, fie la cel cu papanași delicioși, fie la cel cu loc de joacă pentru copii, așa că are ocupație dacă îl apucă plictiseala.

Să mergeți la evenimente (concert, teatru, spectacole etc). Am fost cu David chiar și la o lansare de modă. A fost prima dată pentru el, dar și pentru mine.

Să mergeți la ski, derdeluș sau patinoar. Ski am încercat o dată și patinat la fel, în Brăila, unde este un super patinoar acoperit. A povestit Corina despre patine cu lamă dublă pentru copii mici și am cumpărat o pereche reglabilă (de la 24 la 31) de la Decathlon, cu 50 lei.

Să vă bălăciți în piscină. Noi am încercat la Therme, ajungem rar pentru că în weekend și de sărbători este prea aglomerat, iar în timpul săptămânii lucrăm. Între timp l-am înscris la înot și merge o dată pe săptămână și îi place mult. Dar da, nu este o activitate pe care o facem cu adevărat împreună 🙂

Să vizitați o librărie mare cu cărți cu tematică de iarnă și să beți un ceai cald.

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: