Idei de activitati si jocuri de facut in casa

Idei de activitati si jocuri

Încerc să nu stăm prea mult timp prizonieri în casă. Numai că atunci când este ger cumplit, vijelie, ploaie torențială sau vânt puternic, nu prea ai de ales. Am adunat aici la un loc, idei de activitati si jocuri de facut in casa. Poate vă sunt de folos dacă tot se anunță vreme ploioasă. De obicei David alege ce să ne jucăm, fiind toate obiectele la nivelul lui, iar cele mai periculoase (acuarelă, nisip, carioci etc) nu le poate lua singur, dar știe unde sunt și le cere.

Care sunt activitățile și jocurile pe care le facem în casă?

– Construim cu nisip kinetic.
– Citim cărți, de fapt analizăm imagini și eu creez povești pe marginea lor, nu are răbdare să îi citesc efectiv o poveste de la început până la sfârșit.
– Facem animale și vehicule din plastelină.

Idei de activitati si jocuri de facut in casa1

David – 2 ani

– Ne jucăm cu mingile.
– Pictăm, colorăm, desenăm. De obicei el începe apoi îmi dă mie indicații ce să îi măzgălesc.

Idei de activitati si jocuri de facut in casa2

– Cântăm și dansăm prin casă (dansez mai mult eu ce-i drept, în schimb el țopăie).

– Facem puzzle-uri, unele el, mai ales cele cu mâner, iar cele complexe de 3 ani +, pe care le-a primit cadou, le fac eu în timp ce el asistă și îmi dă piese.

Idei de activitati si jocuri de facut in casa3

– Alergăm unul după altul, joacă însoțită de multă veselie.
– Realizează activități de viață practică.  De exemplu, gătește folosind cleștele și lingura de lemn ceea ce îl și ajută la dezvoltarea dexterității sau taie fructe și legume, cu instrumente care nu sunt periculoase și le și mănâncă. Mai multe sugestii de activități de viață practică am scris aici.

http://www.funparenting.ro/activitati-de-viata-practica-pentru-copii-de-1-3-ani/

– Parchează sau parcăm mașini, escavatoare, elicoptere, oale dintr-o cameră în altă, dintr-un colț al camerei în altul.
– Îi pun cântece pe youtube, 15-20 minute pe zi, nu în fiecare zi, dar cântăm împreună în fiecare zi.
– Adună jucăriile în pungi. Asta îi place tare iar eu nu fac nimic, maxim îi deschid uneori punga 🙂 plus că apoi e ocupat să le scoată.

Idei de activitati si jocuri de facut in casa4
– Ne jucăm cu alte jocuri de prin casă – construcție din cuburi, lego, pornit trenul și schimbat locomotive și semne de circulație, folosește curcubeul, introduce cuburi, hrănim animale, îmbrăcăm, spălăm, hrănim bebeluși etc.
– Ne uităm la albumele cu poze unde el face inventarul personajelor.

Idei de activitati si jocuri de facut in casa5
– Facem curat – exagerez cu exprimarea, evident :)) Dă cu măturica lui și sterge șifonierul cu șervețele umede … pam-pam. M-a văzut pe mine ștergând mobila și a cerut și el. Cum să nu îi dau !? Apropo, șervețelele umede pentru bebeluși curăță foarte bine mobila.
– Improvizez diverse alte activități și le repet din când în când, mai multe exemple aici.

Voi cum vă jucați cu copiii în casă?

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create514

3 comentarii la „Idei de activitati si jocuri de facut in casa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu