Fursecuri fragede cu nucă (fără zahăr)

M-am obișnuit ca din când în când, cam o dată pe săptămână, să îi fac mândrului ceva bun, după cum spun eu, „gogo” după cum spune el. Îmi este tare greu să găsesc rețete care să nu conțină zahăr, așa că am improvizat. Nu întotdeauna sunt un succes, dar când îmi iese, pun aici rețeta să aveți și voi inspirație și să nu o uit nici eu. Aceste fursecuri fragede cu nucă, fără zahăr, merită postate.

 

Ingrediente:
– 100g unt la temperatura camerei
– 150g făină
– 10 curmale
– 100g nucă

 

Mod de preparare:
Am pus curmalele la înmuiat în apă pentru minim o oră, apoi le-am scurs de apă. Le-am pus împreună cu untul în vasul de la blenderul vertical și le-am pasat. Am adăugat nucă peste compoziție și am mai blenduit puțin până a rezultat o pastă omogenă. Într-un castron am pus făina, apoi pasta obținută și am amestecat cu o lingură de lemn iar la final cu mâna. Am lăsat aluatul în frigider pentru o oră și jumătate (atât mi-a luat să îl culc pe David).

 

Am pornit cuptorul la 180 de grade, am pus o hârtie de copt pe tavă și am făcut din aluat biluțe mici pe care le-am turtit sub formă de fursecuri. Am băgat tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Când au fost gata, adică rumene pe fund, am scos tava și am lăsat fursecurile să se răcească pentru câteva minute (dacă le scoateți imediat se vor fărămița).

 

Sunt tare, tare bune, mai ales cu lapte cald!

 

Toate rețetele încercate de noi

Mâncăruri și alte chestii sărate

Dulciuri și prăjituri

Dulciuri fără zahăr

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create861

10 comentarii la „Fursecuri fragede cu nucă (fără zahăr)

  1. Interesanta reteta! Si simpla! Oare merg turtite mai mult? In poza par mai degrabă chitelute decat fursecuri…apropo, am incercat reteta de chitelute cu naut si au ieșit un soi de fursecuri sfaramicioase!! Adica le am turtit mai mult si au a ieșit mai subtiri. I au placut băiatului, si mie, au gust delicios!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu