Experiment – gheata colorata

David a devenit mare admirator de experimente, spre stresul meu că mă pune să caut și mai ales să fac tot felul de cumpărături. Nu-i bai, important este că ne distrăm 🙂

Experimentul acesta l-a făcut în totalitate singur. Eu am fost un fel de asistent, îi înmânam necesarul când îmi solicita asta și mai ales spălam paharul la final.

Încercați, este un experiment super simpatic.

Ce a folosit:

– colorant alimentar
– apă
– ulei
– un pahar
– o linguriță
– tăviță pentru gheață

Cum a procedat:

Într-un pahar a pus apă și colorant. A vrut culoarea portocalie așa că a decis singur să amestece galben cu roșu. Apa colorată a turnat-o într-o tăviță pentru gheață și am băgat-o împreună în congelator. Nu am avut tăviță așa că am improvizat și am tăiat dintr-un suport de la ouă kinder.

Apa a stat în congelator până s-a înghețat. Bun moment să își antreneze David răbdarea … și mai ales eu 🙂 . Într-un pahar înalt a pus apă, apoi ulei și apoi cubul de gheață colorată. Și am așteptat. A durat aproximativ jumătate de oră până s-a topit tot cubul.

Care e șmecheria?

În primul rând copilul observă că apa nu se amestecă cu uleiul. Bun moment de discuții.

Când se pune cubul de gheață, el plutește. Când începe să se topească, trece prin ulei și apoi se diluează în apa de jos. E foarte fain să stai și să urmărești.

La final, apa este colorată și tot nu se amestecă cu uleiul, rămânând 2 straturi.

Just Have FUN !

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: