Eu linistita sau nu, el fericit … aproape tot timpul (+concurs)

Apropo de articolul acesta, scris de mine de curând:

Știu, nu e deloc ușor să rămâi un părinte liniștit când simți că micul acrobat sare pe nervii tăi întinși la maxim. Recunosc, uneori în interiorul meu, am trăiri nu tocmai blânde. De exemplu, la prânz, când David e vizibil si auditiv obosit și eu la fel, dar nici n-am mâncat și oricum am mult de lucru, deci nici vise de somn nu pot avea, simt că îmi vine să deschid geamul și să îi dau un șut în funduletul lui adorabil. Na că am spus-o și pe-asta! Dar fac așa? Firește că nu!

Aplic pe rând mai multe tactici. În primul rând trag adânc aer în piept de câteva ori, încerc mai pe ascuns sau în tăcere fiindcă prea mă imită. Apoi îi zic blând că e obosit și eu sunt și aș vrea să stăm în pat și să dormim. Uneori zice „mama, bebe, uzi, apa”, adică „hai că m-ai convins vreau în pat cu mama, bebe, suzeta si apa”, iar în cel mai fericit caz, după 20-30 de minute de hârjoneli, cântecele și povești, adoarme. Cel mai fericit caz nu e atât de des pe cât mi-aș dori eu. Cel mai nefericit caz durează și două ore. Alteori mă ascultă la fel cum face ta-su când se uită la Moise Guran, adică deloc. Trec la planul doi. „Hai să parcăm o singură dată mașinile pe măsuță și apoi ne culcăm”. Are multe mașini … prea multe. Uneori funcționează, alteori parcăm mașinile vreo oră, ba pe masă, ba pe covor, ba în pat, ba cine știe ce idei îi mai vin. Din când în când i se face brusc foame așa că îi încălzesc mâncarea. Uneori mai mult mănâncă, alteori mai mult se joacă.

Eu linistita sau nu2

La un moment dat mă așezam în pat, în dormitor și îi ziceam „David eu te aștept aici, poți să vii când vrei tu să dormim”. A fost în regulă o vreme, mai așeza câteva jucării, sau venea cu o carte în pat, dar am renunțat la metodă, când după prea multă liniște m-am dus să văd ce face și el era cocoțat pe mobilă, sus, jucându-se cu vazele pentru flori și spray-urile pentru plante. Se pare că escaladatul e noua lui pasiune.

Eu linistita sau nu3

De foarte mult ori apelez la joacă, gâdilat, pupăcit, alergat prin casă să îi mănânc ”țățelele” (un joc de al nostru pe care el îl adoră), chiar dacă asta nu îi aduce imediat somnul, măcar ne detensionează pe amândoi.

Acum v-am povestit doar despre marea distracție de la prânz, dar nu e singura, că ar fi prea simplu. Ne mai distrăm pe nervii mei din când în când și când trebuie schimbat de scutec sau să intrăm în casă, să facă baie și mai ales să îl scoatem din cadă, sau să îl conving că sticlele goale de bere, rămase de la ta-su, nu sunt pentru joacă etc

Rar, foarte rar (mi se pare mie dar uite că nu stiu părerea lui) ridic tonul, de obicei discursul e cam așa „Davide mamă,  nu mai pot, crede-mă!”. El mă privește cu ochii mari uimiți si cam atât. Știu, am văzut că nu am succes așa, din contra, dar nu e ca și cum aș face-o voit și chiar îmi pare rău și îi spun si lui asta. Țipatul nu face deloc parte din modelul de educație pe care încerc să îl adopt, dar uite că mai calc prin străchini cu toate regretele ce vin după. Ce știu eu sigur despre mine e că am răbdare destulă, dar cumva, David e mai perseverent și pe măsură ce el crește eu trebuie să capăt mai multe soluții de a-mi stăpâni nervii și oboseala. Așa că citesc, discut cu mame experimentate și mai ales care îmi împărtășesc dorința de a crește copiii cu blândețe și particip la întâlniri și conferințe.

Următoarele conferițe tocmai bune pentru tema asta sunt organizate de Totul Despre Mame, pe 14 și 15 noiembrie 2015, la RIN GRAND HOTEL. Înscrierile se pot face aici sau participați la concursul de mai jos și puteți câștiga o invitație pentru una din cele 4 conferințe, la alegere.

Aveți doar 2 pași simpli de urmat:

 1. Scrie într-un comentariu la care conferință vrei să participi (detalii aici)
 2. Distribuie public acest articol pentru a afla mai mulți părinți despre aceste conferințe

* Comentariile nu vor apărea imediat pe blog pentru că trebuie aprobate de mine. Adresa de e-mail pe care o treceți în câmpul obligatoriu este cea pe care voi trimite un mesaj câștigătorului.

Poți să te înscrii la concurs până duminică, 25.10.2015, ora 23:00. Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți folosind site-ul www.random.org și va fi anunțat pe pagina de Facebook a blogului, la finalul acestui articol și prin e-mail.

Mult succes vă doresc!

* Câștigătorul este numărul 30, Irina Irina! Felicitări!

Castigator invitatie1

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create887

32 de comentarii la „Eu linistita sau nu, el fericit … aproape tot timpul (+concurs)

 1. Chiar are multe mașini. Cand o sa va vizitam , vrem si noi sa ne jucam impreuna cu David cu masinile. Bineinteles daca si David isi v-a dori.
  As participa cu placere la toate conferintele daca as putea.
  Urez succes participantelor/tilor!

 2. As dori sa particip la conferinta 3 din data de 15 noiembrie : „Parinti linistiti, frati fericiti”.
  Multumesc.

 3. Bună Cristina. Mi-ar placea tare mult sa ajung la conferința nr. 3 „Parinti linistiti, frati fericiti”. Multumim pentru sansa de a castiga o invitatie la un asa de frumos eveniment. Te pup

 4. As vrea sa particip la conferința părinte liniștit copil fericit deoarece simt că din tot ce citesc și aplic, la noi nimic nu are succes. Deși sunt o persoana răbdătoare, de cele mai multe ori, sub presiunea timpului, mă enervez repede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu