Emma traieste prin mine si prin scrierile mele

Am realizat de curând. Am rămas o vreme pe gânduri și am zâmbind cu tot sufletul. 

Emma trăiește prin mine și prin scrierile mele.

Mi-a zis o prietenă acum câteva luni, că i-am dat Emmei contur și personalitate și existență. Că o cunoaște prin mine. Mi-a uns sufletul și aș fi îmbrățișat-o strâns dacă nu era în spatele unui telefon, la ea acasă. Mi-au rămas gravate pe suflet cuvintele ei.

Apoi, serile trecute, am mers cu David cu Uberul și s-a pus pe o discuție profundă cu șoferul. Domnul respectiv încerca să mă convingă să îi mai fac un frațior sau o surioară. Aceleași discuții deja obositoare pentru noi. David s-a întors către mine și m-a întrebat atât:
– Pot să îi spun?
– Sigur, iubire.

Atât.

Am înțeles amândoi. I-a povestit despre Emma. Apoi de filmul Coco. Șoferul, emoționat, dar stăpân pe el, s-a întors către David, la semafor și i-a spus zâmbind:
– Îți amintești, din film, că dacă pe pământ oamenii uitau de cei care au murit, scheleții dispăreau?
A continuat discuția o vreme.

Priveam pe geam, cum ningea, și pentru prima dată m-am gândit că eu asta fac. Am nevoie ca Emma să trăiască și simt că o face atât timp cât eu nu uit de ea. Nu că aș putea vreodată. Dar eu vă tot povestesc despre viața noastră în care nu am șters-o din vorbe doar pentru că moartea ei ne-a durut. Nu am șters-o nici din poze, sau suflet, sau gând.

I-am dat contur și personalitate. Și voi o cunoașteți prin mine.

Într-o seară, în supermarket, la cumpărat pâine, cartofi și alte necesare, David a găsit un clopoțel, l-a luat în mâini și mi-a spus:
– Mami, te rog eu, cumpără clopoțelul ăsta că e cu Emma.

Avem un glob nou și … cât de norocoasă sunt să fiu mama minunilor mele.

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: