Dragostea de mama si hainele de calcat

Mama, când vine în vizită la noi, ne calcă hainele. Asta se întâmplă de câțiva ani și vine rar în vizită, nu îmi amintesc să se întâmple mai des de 4 ori pe an. Vă zic asta ca să nu mă bodoganiti că ce copil de mamă rău sunt. Adică oricum nu sună bine că vine rar și o pun la treabă, dar stați puțin să vă spun povestea. Eu urăsc să calc și ei ii place, adică așa spune ea.

No, și vine mama acum vreun an la noi și găsește toate hainele călcate. Trece săptămâna, pleacă înapoi la casa ei și mă sună:
– Cristi? Ești supărată pe mine?
– Eu? Nu. De ce mă întrebi asta?
– Păi n-am găsit mamă nicio haină la călcat.

A venit mama săptămâna asta la noi. Hainele erau călcate de cu încă o săptămână în urmă când eu nu știam că ea poate veni să mă salveze de chin. Și îi spun:

– Mama, hainele sunt călcate, dar stai fără griji, nu îs supărată. Doar că n-am știut că vii. Altfel nu călcăm nimic și doamne câte cămăși a mai avut Marius … O maximă dovadă de iubire am ratat 🙂 Dar stai liniștită, am mașina de spălat plină? Le dau gata până pleci ca să ai și tu ce să calci. Vezi, te iubesc 🙂

A răsuflat oarecum ușurată … așa am tradus eu mimica ei. Oricum am râs amândouă și asta numai de bine poate fi 🙂 .

FotoCredit: Cristina TR

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: