Dopuri, cercuri si culori

Am făcut zilele acestea, cu David, un joc foarte simplu cu dopuri, cercuri si culori care dezvoltă logica și capacitatea de a asocia elemente. De data aceasta mândrul a venit cu o idee. A vrut să pictăm împreună cercurile, după ce a terminat să potrivească dopurile.

Ce am folosit:

– dopuri (capace) diverse dimensiuni
– foaie de hârtie (bloc de desen)
– cariocă neagră
– acuarele

Cum am procedat:

Partea cea mai grea a fost să găsesc cât mai multe dimensiuni de dopuri, restul, simplu, pe o foaie am pus dopurile la nimereală și am trasat forma lor cu o cariocă neagră. Special am ales să nu fac cercurile cu aceeași culoare cu a dopurilor, pentru a-i da ocazia să se ghideze după dimensiuni, nu după culori. Am îndepărtat dopurile, le-am amestecat și i le-am oferit copilului, împreună cu foaia.

Capace, cercuri si culori1

David – 3 ani

Capace, cercuri si culori2

Nu a durat prea mult până le-a găsit locul, apoi a cerut să pictăm în culori (așa spune el), cercurile.

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create803

Un comentariu la „Dopuri, cercuri si culori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu