De la pasionata de jocuri de societate, la jocuri pentru copii (P)

pasionata de jocuri de societate

Mie îmi plac foarte mult jocurile de societate. Până să apară mândrul pe pieptul meu, cu asta îmi ocupam mare parte din weekend-uri. Cu jocuri până dimineața devreme, sau noaptea târziu, depinde cum vreți să vedeți lucrurile. Prieteni mulți și câteva variante de jocuri din care să alegem. Eram și foarte bună la ele, că na, cine să mă contrazică când vă scriu vouă aici. Apoi, după nașterea adorabilului de David, au dispărut și nopțile pierdute și jocurile. Adică tot trează dormeam noaptea, numai că alăptam un mâncăcios și jocurile existau cu un strat considerabil de praf pe ele. Dar uite că am trecut așa. de la pasionata de jocuri de societate, la jocuri pentru copii.

Mi-am pus baza reluării acestei pasiuni pe creșterea băiatului. Ce credeți? Cam câte jocuri avem în casă?

Multe. Am trecut de la pasionata de jocuri de societate, la jocuri pentru copii. De la puzzle-uri, la cărticele, la jocuri educative sau doar distractive. Nu sunt așa competitivă cum ar părea, dar am o singură dorință care nu se negociază, să respectăm toate regulile jocurilor. N-ați vrea să vedeți cum fac cu David când se gândește el, tacticos, să modifice ceva în rânduiala jocului, ca să îi dea lui pe plus. Apreciez inteligența, dar nu, nu îi merge. Ce să-i fac? Să se descurce și el cu mă-sa cum poate 😀

 

Nu vă zic cât ne-am contrat și ne-am amuzat cu ”Palma Monstrului”. Nu vă zic, dar vă arat 🙂

E și cu plesnituri, tocmai bun pentru un băiat energic, care mereu caută jocuri cu lupte. Plus că își dezvoltă atenția distributivă și dexteritatea. Că știți cum sunt eu, văd oportunități de dezvoltare a abilităților, în absolut orice joc. Și în cazul nostru ne forțează și să lucrăm la negociere și stabilire de limite. El încearcă să schimbe o regulă, eu îmi intru în haina de adult și explic logic de ce există reguli și la ce sunt bune. Da, încă se joacă cu mine, probabil nu-s chiar așa nesuferită 😊. Sau nu are cu cine altcineva să se joace 😊. Voi merge pe prima variantă, totuși.

Ne-am jucat aproape o oră încontinuu, apoi o scurtă și rapidă pauză de masă, și încă o tură de o oră. Am crezut că o să visez monștrii aștia caraghioși. Nu i-am visat … încă!

Ne petrecem fiecare seară jucându-ne și citind. Pentru mine este foarte important acest timp. Și când găsesc soluții care se potrivesc și pe dorințele mele, îmi este mult mai ușor să rezist mai mult timp la joacă. Până la urmă, sunt un adult. Cu mii de gânduri și calcule, cu job pe care nu reușesc să îl las mereu la birou, cu liste de cumpărături în cap și întrebări despre ce să mai pun și eu pe masă la cină, și unde or fi dispărut 5 șosete mici și colorate din mașina de spălat. Jocurile și puzzle-urile mă ajută să fiu concentrată la joaca cu David și ne ajută pe amândoi să ne conectăm unul la altul. La fel și cititul!

 

O parte dintre jocurile noastre sunt produse de Ravensburger și comandate de la Ara Toys. Brandul Ravensburger este lider European în producția de puzzle-uri, jucării și jocuri, cu o experiență de peste 125 de ani. Au o foarte mare varietate de puzzle-uri pentru copii, acoperind toate segmentele de vârstă. Eu oricum mă joc cu ale mândrului, nu-i bai 😊 Piesele sunt rezistente, nu se rup pentru că sunt făcute dintr-un carton plastifiat. Și folosesc tehnologia Soft Click care garantează un mecanism de 100% potrivire optimă a fiecărei piese.

 

Fiți atenți, că vă explică David cum îi treaba asta! Vloger se face 🙂

Haideți că acuși vin și sărbătorile, găsiți inspirație la Ara Toys, să îi transmiteți Moșului o listă 😊.

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 531

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.