Cum tu … cum eu … cum noi

Cum stai tu așa ghemotoc în brațele mele și mă faci să uit de orice durere, fie ea mică sau nu chiar. Și mă întreb cum am putut trăi fără tine până acum și cum voi putea să o fac când va fi timpul să îți petreci viața mai mult fără mine.

Cum dormi tu lipit de mine când ceva te supără un pic și cum te țin eu cu drag la piept chiar de mi-e cald și foame și dor să scriu.

Cum mă ceri în orice secundă fiindcă nimeni nu-ți poate fi siguranță cum îți sunt eu.

Cum mă privești curios la fiecare mișcare să te asiguri că sunt aici și voi fi mereu chiar de voi sta în umbra ta; cum mă bucur eu de toate astea și te strâng aproape, uneori cam tare, cât încă mă lași.

Cum îmi mângâi fața când stai la pieptul meu și îmi arăți cât de mult iubești să crești din mine. Cum mă pierd eu când te simt așa fericit.

Cum te bucuri tu când mă revezi după câteva minute numai și cum uit eu că aș fi vrut să fac o mie de lucruri, când te zăresc atât de dornic să mă cuprinzi.

Cum zâmbești dimineața încântat că e o nouă zi iar noi ne amintim așa, ce e fericirea, chiar de avem ochii semi-lipiți și brațele amorțite de la cât de mic ne e spațiul pe care dormim.

Cum râzi la fiecare adiere de vânt și strop de ploaie și ne reînveți că viața e încredibil de frumoasă când ai sufletul plin de iubire.

Cum te joci uimit cu orice oală și faci din asta așa o atmosferă că ne gândim mereu ce alte minuni să îți mai dăm. Și aflăm că nu avem nevoie de lucruri scumpe pentru a fi fericiți.

Cum trăim noi trei, așa, în lumea noastră nouă.

Cum tu ... cum eu ... cum noi

David are de azi un an de viață lângă noi. Mi se pare atât de mult în comparație cu cât de repede simt că a trecut timpul și atât de puțin față de câți ani mai sunt să vie. De atunci, totul a devenit despre noi și copilul ținut în brațe, despre cum el se înalță și noi ne topim de dragul lui, despre cum iubirea noastră crește trăind.

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

8 Comments

 1. Raluca L

  La multi ani pentru David! Sa fie sanatos si sa va bucurati de fiecare moment cu el, cu multa bucurie si dragoste!

  Reply
  1. Cristina Buja (Post author)

   Iti multumim mult Raluca si iti intoarcem aceleasi ganduri frumoase

   Reply
 2. papapa

  La multi ani sanatos si fericit David, alaturi de parintii tai minunati!

  Reply
  1. Cristina Buja (Post author)

   Multumim din suflet!

   Reply
 3. Nuta Mihaela

  Ce frumos ai scris! Ce m -ai emotionat! La multi ani, David! Sa fiti sanatosi cu totii!

  Reply
  1. Cristina Buja (Post author)

   Iti multumim mult! Sa fiti sanatosi si voi

   Reply
 4. Iasmy

  Tare frumoase gandurile tale!!! La multi ani piticului. Si al meu e tot David, are un an si noua luni!

  Reply
  1. Cristina Buja (Post author)

   La multi ani si voua! 🙂

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: