Cum să te epilezi acasă când ai și un copil pe lângă tine

Eu nu merg mereu la salon să mă epilez. Ba nu am timp, când aș găsi cu chiu cu vai timp, nu găsesc liber. Asta cu timpul e ”fix acum” și dacă dau un telefon la salon, nu e liber ”fix acum”. Și când s-au aliniat planetele, și am avut timp, și am găsit liber, și am dat bani, nu am fost mulțumită, m-am întors acasă și am băgat aparatul de epilat. Mi-a dat cu minus afacerea asta. Deși pentru anumite tipuri de îngrijire mă duc frecvent 😀 . Cum să te epilezi acasă când ai și un copil pe lângă tine?

Nu îmi place nici să umblu ca maimuța, așa că, mă epilez des acasă.

De cele mai multe ori folosesc ceara pentru că mi se pare mai rapid și nici nu primesc reclamații de la David pe motiv că fac gălăgie și îl deranjează la parcat mașinile. Am cumpărat un aparat care topește ceara, am dat 35-40 de lei pe el, de la Bebe Tei și tot de acolo iau și rezervele cu ceară, 5 lei una. O rezervă îmi ajunge pentru un epilat total (picioare lung și brațe) și chiar îmi mai și rămâne.

Cum să te epilezi acasă cu un copil pe lângă tine

Inițial am fost nemulțumită, până când am descoperit câteva șmecherii și de atunci folosesc aproape numai ceara, pentru că este foarte simplu:
  • Aparatul trebuie lăsat în priză cam 20-25 minute până când se topește ceara.
  • Dacă am în plan să mă epilez total, folosesc 2 rezerve, scot una și mă apuc de epilat și pun alta în aparat. O rezervă nu se menține suficient de topită cât pentru epilat și picioare și mâini. În felul acesta când nu îmi mai place consistența pe care o are ceara, iau a doua rezervă.
  • Fâșiile de hârtie sunt super de ajutor și am învățat de la salon să le folosesc. Cum să vă explic? Dau o tură cu roll-on-ul în direcția creșterii firului de păr, pun hârtie, trag în sens invers și apoi nu arunc hârtia, o folosesc cam pentru 5-6 astfel de mișcări.
  • Am fost nemulțumită și findcă eram prea lipicoasă după ce foloseam ceara, până am descoperit cum să o înlătur folosind dischete pentru demachiere. Le umezesc bine cu uleiul pentru bebeluș pe care nu l-am folosit niciodată la David, deci probabil a și expirat, și mă șterg bine cu ele. Sunt geniale.
Cât parchează David mașinile, eu sunt gata. Are ceva mașini, totuși 🙂 .

Folosesc și aparatul de epilat. Am unul de la Braun, care se încarcă și se poate folosi fără fir, inclusiv în apă. Nu l-am încercat niciodată în baie, așa că nu știu exact cum reacționează. Îl pornesc când mai descopăr câteva fire răzlețe. Și e cu permisiune de la David pe care, așa cum vă spuneam, îl cam deranjează zgomotul.

 

Pentru epilarea axială si înghinală (parțial) și epilatul de mustață … na, că am zis-o :)) folosesc ceară simplă în cutie, pe care o topesc la foc foarte mic pe aragaz. O întind folosind o paletă de verificat copiii de roșu în gât, primită de la medicul pediatru al băietului. V-am zis tot 😊 !

Sfaturi de la cititori:
  • Florina: Puțină pudră de talc aplicată înainte de epilare, pe piele, ajută să se facă o “priză“ mai bună între ceară și firul de păr.
  • Irina: Pentru încălzire, merge și cuptorul cu microunde – așa fac de ani buni.
  • Mirela: Cu ulei de măsline, același efect ca uleiul de bebe.

 

Alte tips & tricks pentru îngrijire, găsiți aici și aici.

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificari articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 531

5 comentarii la „Cum să te epilezi acasă când ai și un copil pe lângă tine

  1. La fix vine postarea asta. Am visat noaptea trecuta numai picioare neepilate (ale mele) :)). Mă tentează și pe mine de ceva timp ceara, dar am tot amânat gândul.

    1. Minunat post-ul! Si de actualitate, ce sa mai! Ma bucur ca ai abordat acest subiect, ma bucur pentru sa citesc aceste postari despre subiecte pe care unele femei nu le-ar aborda de jena (dar le citesc si se bucura in sinea lor pentru ponturile primite). Deci nu exista scuze sa nu iesim din „padure”.😄🥳😎

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.