Cum sa inveti un copil tarile si steagurile lor

Acesta este un joc pe care l-am făcut în tabără, cu David și prietenii lui. Am ajuns absolut întâmplător la varianta asta. Ca să fiu sinceră cu voi, eu profitam că David are companie și voiam să scriu ceva pe blog. Ei se jucau cu biluțele de la Ikea, făceau steaguri. Când au terminat ce știau deja, am intrat eu în joc 🙂

Ce am folosit:

– mărgele de la Ikea (sau pom-pom diferite culori, sau bucăți de hârtie colorată tăiată)
– fier de călcat

Cum am procedat:

Copiii și-au luat fiecare câte o tăbliță de la Ikea și câte un bol cu biluțe și au făcut steaguri. Când nu au mai știut, le-am spus eu câteva (adică am căutat pe google 🙂 ).

Partea faină a fost că ei stăteau la altă masă, așa că, de la mine până la masa lor repetau țara și culorile steagului, cu voce tare 🙂 . Le puteți oferi și imagini printate cu steagurile și ei să le refacă. În schimb, varianta pe care noi am folosit-o le antrenează memoria și e mai interactivă (se întrebau unii pe alții când uitam ordinea culorilor 🙂 ).

La final, cu ajutorul unui fier de călcat, se presează biluțele și rămân steagurile (dacă aveți aceste biluțe deja, știți ce spun, dacă nu aveți, găsiți pe cutie instrucțiunile).

Care sunt oportunitățile de învățare?

– stimulare senzorială și vizuală
– coordonarea ochi-mână
– dezvoltarea concentrării
– învățarea țărilor și a steagurilor

Just Have FUN !

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: