Cum sa intinzi rufe in 50 de minute, minim

Mă  duc să scot rufele din mașina de spălat. David vine repede după mine în baie. Cum altfel !? Cine știe ce aș fi fost în stare să fac acolo fără el. Eu umplu un lighean cu catrafuse curate, umede și parfumate, el se aruncă pe maldărul de haine murdare de pe jos. În baie noastră e loc doar pentru un coș de rufe, rezervat pentru David, așa că jegurile noastre se aruncă în mașina de spălat, apoi când o pornesc, inevitabil hainele care n-au încăput sau nu s-au potrivit culorii ajung pe jos. Începe discursul părintesc, „mami sunt haine murdare, te rog să nu te mai așezi pe ele”. Mândrul râde și plonjează de încă multe ori printre sconcși. Parami-se că și trage aer pe nas pe acolo, dar e posibil doar să exagerez un pic.

Nu-i chiar greu să-l scot din baie.

ÎI invit să parcăm mașinile. Mai întâi parchez eu coșul pe balcon, să mă aștepte până oi primi învoire de la David. Câteva minute de joacă și pot trece la treburile mele. Bineînțeles că și mândrul caută altceva de făcut, în principiu, de umplut casa cu jucării. Întind câteva rufe, mai arunc 2-3 mașini ascunse printre ele și aud „mama îîîî … mama … mama … mama”. Deci, are treabă urgentă cu mine. Reușise să deschidă ușa dulapului său, nu știu cum să găsească singura pereche de încălțăminte în care înoată și pe care o credeam bine dospită, dar nu putea să se încalțe. În schimb insista. Bon! Adu șosete, groase, cu antiderapant, în speranța că nu își va rupe nasul împiedicându-se și încalță copilul.

Mă întorc la întins rufe că doar asta mă chinuiam de 15-20 de minute să fac.

Mai pun câteva pe sârmă, mai vorbesc cu el, mai fac o pauză să caut calul ăl de jucărie, evident, mai pun 2-3 rufe și mă trezesc cu David agățat de piciorul meu. „Mama clo clo”. Traducere: ”mama, calul”. „Păi uite-l iubirea mea” „Nuuu, mama, clo clo” și arată cu degetul spre hol. „David, mami, eu nu pot să fac calul, îl doare pe bebe, calul faci cu tati”. Se enervează în stilul ăla care transmite „măi mamă, tu nu înțelegi ce vreau”. Apoi se calmează „bebe bebe” și mă trage de mână să mă așez jos. Perfect!

 

N-am înțeles ce vrea dar i-am amintit de bebe și acum trebuie să stau cât vrea el să mă pupe și să mă mângâie pe burtă. Nu-i nimic, hainele se pot usca și în coș. Aștept. Vorbește pe limba lui cu burta, ceea ce e absolut adorabil, face nas-nas cu buricul meu, mă linge un pic și sunt liberă să continui ce îmi propusesem cu juma de ora în urmă. Eu aproape termin, el fuge pe hol, apoi trosc-plosc dărâmă ceva. Nimic grav, doar pachetul de hârtie igienică pe care se apucă să îl transforme în cal și galopează cu încălțările lui uriașe prin toată casă.

 

Mă opresc să îl admir, să-l păstrez în poze și să-l mai țuc nițel. Hai că până vine ta-su de la muncă oi întinde și eu un coș cu rufe. Și oare de ce nu reușește o femeie care stă cu un copil mic, zvăpăiat, curios, isteț și adorabil, să facă prea multe prin casă? Zau dacă știu 😀

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create860

Un comentariu la „Cum sa intinzi rufe in 50 de minute, minim

  1. Sa stii ca mie imi ia si cateva ore bune sa reusesc sa pun rufele de fiecare data :)). Mi s-a intamplat de vreo doua ori sa nu mai apuc sa le scot, asa ca a doua zi am dat o clatire cu Lenor din nou. Asta e, am doi copii si ei sunt prioritatea. Rufele pot astepta 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu