Cum sa il inveti culorile V

Dacă vin ploile și vremea urâtă, n-am încotro decât să invetez jocuri iar și iar. Le mai repet și pe cele de până acum, dar uite că David îmi seamănă și se plictisește cam repede de activități repetitive.

Am găsit o nouă modalitate de a aprofunda noțiunea culorilor și recunoașterea lor. De asemenea ajută și la dezvoltarea motricității fine și a coordonării ochi-mână. De la prima utilizare le-a potrivit pe toate fără măcar să îi ofer prea multe indicații, semn că e timpul să trecem la ceva mai complicat. O să mă gândesc la ceva.

Cum sa il inveti culorile V - 2

De ce anume am avut nevoie?
– o cutie de carton
– paie colorate
– acuarelă, pensulă
– creion, gumă de șters
– o șurubelniță

Cum am procedat?
Am căutat prin casă o cutie care să fie albă pentru a se vedea clar culorile. Am făcut 8 găuri cu o șurubelniță. Cu un creion am marcat cercuri și le-am pictat două roșii, două galbene, două verzi și două albastre. Gata! La joacă cu noi!

Cum sa il inveti culorile V - 1

La final, când s-a plictisit de sortat culorile, a trecut la parcat mașini pe și în cutie 🙂 Întotdeauna găsește el ceva nou de făcut!

Cum sa il inveti culorile V - 4

David – 1 an și 9 luni

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici. Și alte sugestii despre cum să îl înveți culorile, aici.

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

3 Comments

  1. Pingback: Activitati pentru dezvoltarea motricitatii fine | FUN Parenting by Cristina Buja

  2. Pingback: Idei simple – cum sa il inveti culorile | FUN Parenting by Cristina Buja

  3. Cristina Buja (Post author)

    Poți încerca și dacă nu prinde îl pui deoparte și încerci după ce mai crește.

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: