Cum sa faci vopsele pentru bebelusi, netoxice

Cum sa faci acasa vopsele pentru bebelusi, netoxice6Pictura cu degetele este o activitate pe care o poți face chiar și cu bebeluși mai mici decât David. Eu de mult caut o idee, dar nu am găsit nimic pe placul meu, până mi-a povestit o prietenă că a încercat ”rețeta” de pe blogul acesta. Era exclus să folosesc acuarele din comerț pentru că mândrul meu e tare pofticios.

Pe copiii îi ajută foarte mult genul acesta de activități, să își dezvolte motricitatea fină, coordonarea mușchilor mâinii, să exploreze simțuri, să descopere noi texturi, să își dezvolte creativitatea și mai ales să se distreze bine ( dovadă poza unde David se amuza aplaudând cu mâinile pline de vopsea, noua modă de a decora pereții).
De ce am avut nevoie?
1 cană amidon de porumb
1/2 cană apă rece
1 cană cu apă clocotită
colorant alimentar

Cum am procedat?
Într-o cratiță am amestecat amidonul de porumb și apa rece, până a rezultat o compoziție compactă, un fel de var mi s-a părut mie. Am adăugat apa clocotită, treptat. Am crezut că se va îngroșa imediat dar nu a fost așa, prin urmare am pus cratița la foc mic si am amestecat cu un tel să nu apară cocoloașe. Nu vă faceți griji dacă devine prea groasă, mai puneți apă și amestecați. Veți vedea că seamănă cu aluatul de choux (dacă știți cum e acesta).

Cum sa faci acasa vopsele pentru bebelusi, netoxice2

Am împărțit compoziția în 4 cutiuțe din plastic (puteți folosi borcane) și în fiecare am pus colorantul alimentar. Puteți face ce și câte nuanțe doriți, eu am ales doar roșu, galben, albastru și verde. Am mai adăugat puțină apă fiindcă mi se părea prea tare după ce s-a răcit.

Cum sa faci acasa vopsele pentru bebelusi, netoxice3

Bineînțeles ca a urmat distracția și murdăria aferentă, dar nu-i bai, avem apă și mașină de spălat. Inițial a fost rezervat, cam 10 secunde, apoi i-a plăcut foarte mult să se bălăcească în vopsea și să o amestece cu o linguriță, cum mă văzuse pe mine că am făcut. Chiar i-am mai pus un pic de apă și l-am lăsat pe el să amestece.

Cum sa faci acasa vopsele pentru bebelusi, netoxice4

Pentru a preveni pătarea covoarelor de prin casă l-am pus în scaunul lui. Am pictat amândoi, el artă abstractă, eu cică fluturi, flori (de fapt tot ceva abstract) și mi-am făcut amprenta, el nu a vrut.

Cum sa faci acasa vopsele pentru bebelusi, netoxice5

Ce a mai rămas, adică puțin, am depozitat în frigider, în cutiuțele lor cu capac. Și mâine o luăm de la capat 🙂

David – 1 an și 6 luni

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create887

5 comentarii la „Cum sa faci vopsele pentru bebelusi, netoxice

    1. Prima oara cand a vazut cutiile a facut ”yamy yamy” cum face la mancare :)) I-am explicat si i-am aratat ca sunt pentru joaca si nu a incercat sa guste. Chiar m-a mirat :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu