Cum sa faci un turn pentru copii (Learning Tower)

Ce faci când ai un copil mic, atât de pasionat de bucătărie încât nu poți să tai un pătrunjel fără să se agațe de picioarele tale să vadă ce tot meșterești acolo așa interesant? Ce faci când nu te lasă nici cana de cafea să o speli fiindcă apa e atât de faină pentru joc? Îți zic eu, un scaun să ajungă la blatul din bucătărie.

DIY LEARNING TOWER1

Pentru noi, numai ideea de a găti ceva, în timp ce David era în casă, ne făcea părul permanent. Unul învârtea în oala cu de toate și altul ținea copilul în brațe să vadă ce se întâmplă. Mare distracție când lipsea unul din noi. Acum îl postăm acolo, îi oferim castroane, legume, tacâmuri din plastic, fund de lemn, îi povestim despre ele, sau îi dăm drumul ușor la apă și gata, avem învoire să gătim. Bineînțeles că mobila e mai curată ca oricând.

DIY LEARNING TOWER2

Scaunul este meșterit de domnul meu. Se pot face și pe comandă, nu știu exact unde, dar am înțeles că ajunge la 150-180 lei/bucata. Domnul a folosit pentru bază un taburet de la Ikea care o costat 49,99 lei. Pentru partea de sus a cumpărat tot ce a avut nevoie de la Dedeman (sau orice alt magazin de bricolaj). Toate au costat aproximativ 30 de lei. Deci în total 80 lei plus o grămadă de scule pe care le-a împrumutat de la un prieten. S-a folosit de lista de mai jos, mai puțin balama și zăvor, fiindcă nu a făcut încă ușă, dar o are în plan pe viitor. Îmi pare rău că nu știu sursa, să o citez aici, avem primită poza de la o prietenă.

11303940_1162421370449909_278425590_o

Va trebui să măsurați înălțimea blatului de la bucătărie, de exemplu la noi are 85 cm, iar taburetul de la Ikea 50 de cm. La final l-a dat cu smirghel pentru a nu rămâne așchii care să îl rănească. Se poate chiar lăcui sau vopsi. Când se va mări David vom scoate bara din mijloc pentru a putea urca și coborî singur sau îi vom pune ușă cu zăvor.

Pe linkul acesta găsiți mai multe modele de Learning Tower. Am găsit pe YouTube chiar și un video cum puteți să îl realizați.

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

15 Comments

 1. Simona

  Personal consider ca usa cu zavor(stabil) este o idee mai buna. Imi este teama ca se va lovi de bara de lemn de sus

  Reply
  1. Cristina Buja (Post author)

   Nu stiu daca se va lovi, vom vedea atunci si daca nu e ok, ii va face usa. Ideea e ca o prietena are usa cu zavor si fetita, care e de o varsta cu David, o deschide 🙂

   Reply
 2. Ioana

  Eu nu am curaj sa-l las la chiuveta. Bucataria voastra nu arata ca o piscina?

  Reply
  1. Cristina Buja (Post author)

   Ca o mini-piscina :)) Îi dau drumul la apă să curgă foarte încet și el tot mută apa dintr-un vas în altul, iar eu șterg după el. Dar partea bună e că am copilul ocupat și mobila curată :))

   Reply
 3. Simona

  Am sa cumpar si eu materiale sa imi faca Mister un scaun. Am sa il impart si cu David. Eu am sa il utilizez sa ajung la lucrurile aflate pe dulapuri si David ne poate asista in bucatarie sau puteti aduce voi scaunul lui David.
  Il putem asez langa acvariu si v-a putea sa pescuiasca. Cu siguranta vem fi cu totii fff entuziasmati.

  Reply
  1. Cristina Buja (Post author)

   :))) Sunt convinsa ca ii va placea pescuitul :)))

   Reply
 4. Pingback: Uneori nu e timp pentru joaca | FUN Parenting by Cristina Buja

 5. Pingback: Aruncarea lucrurilor pe jos si cum sa pui limite cu blandete | FUN Parenting by Cristina Buja

 6. Pingback: Activitati de viata practica pentru copii de 1-3 ani | FUN Parenting by Cristina Buja

 7. Pingback: Learning tower for Loli | Un soi de blog

 8. Pingback: Sorteaza si invata culorile | FUN Parenting by Cristina Buja

 9. Pingback: Proiectul apa si uleiul | FUN Parenting by Cristina Buja

 10. Pingback: Cafea magnetica pentru bunici | FUN Parenting by Cristina Buja

 11. Pingback: Viata practica la 3 ani | FUN Parenting by Cristina Buja

 12. Pingback: Cum sa faci un garaj pentru masinute | FUN Parenting by Cristina Buja

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: