Cum sa faci un joc cu pesti si undita (tutorial)

Cum sa faci un joc cu pesti si undita

David este pasionat de pești și undițe, probabil din cauza bunicului care îi spune mereu că vor merge să pescuiască împreună și David afirmă țopăind ”tataia barca pești”. Până va fi vreme de pescuit și noi vom avea curaj să îl lăsăm 🙂 am improvizat. Pe lângă faptul că jocul acesta este distractiv, ajută și la dezvoltarea abilităților motrice fine, a imaginației și a coordonării ochi-mână. Poate ajuta și la învățarea sau aprofundarea noțiunilor de culori și numere, dacă folosiți nuanțe diferite pentru pești și dacă îi numerotați. Cum sa faci un joc cu pesti si undita? De ce am avut nevoie și cum am procedat?

Pentru undiță:

– băț luat din spatele blocului
– ață
– o fașă sterilă
– un magnet pe care l-am avut de pe spatele unui magnet pentru frigider, după ce l-a scăpat David pe jos și s-a spart. Este important ca magnetul să fie puternic, nu știu cum altfel să explic, inițial am încercat să tai în formă de râmă o folie magnetică dar nu avea puterea necesară să prindă peștii.

Am legat ața în jurul unui băț, am înfășurat magnetul într-o fașă sterilă și l-am prins cu aceeași ață.

Cum sa faci un joc cu pesti si undita1

Pentru pești:

Varianta 1 (cea mai simplă):
– coli de hărtie, diverse culori
– agrafe
– cariocă
– creion
– foarfecă

Am decupat un pește dintr-o coală albă și l-am folosit ca model pentru toți peștii. Am decupat peștii colorați, am desenat ochii și am prins agrafe pe ei.

Cum sa faci un joc cu pesti si undita

Varianta 2:
– coli gumate colorate
– șaibă
– pistol de lipit cu silicon
– creion
– foarfecă

Am decupat peștii din colile gumate și am lipit în locul ochilor, șaibe cu pistolul cu silicon.

Cum sa faci un joc cu pesti si undita3

Varianta 3 (cea mai apreciată):
– fetru
– șaibă
– vată
– ac cu ață
– creion
– foarfecă

Am îndoit fetrul și am decupat, folosind forma pentru pește, doua bucăți identice ca dimensiune pe care le-am cusut, punând șaiba în dreptul gurii peștelui. Am lăsat o parte necusută, am introdus vata si apoi am cusut tot. Eu am început de la partea cu șaiba, mi s-a părut mai simplu așa.

Cum sa faci un joc cu pesti si undita

Jocul a avut două etape. Mai întâi a pescuit David, fiind fașcinat de magnetul care prindea peștii și eu îi spuneam uneori ce culori să prindă.

Cum sa faci un joc cu pesti si undita

David, 2 ani și 2 luni

Apoi l-a chemat pe tati să îi arate ce minunăție a făcut mami și l-a trecut imediat la pescuit timp în care el lua peștii și îi punea pe pat și îi dădea indicații ce culori să prindă. După ce au prins toți peștii de câteva ori, s-a gândit să steie și el un pic în lighean. Uite așa ne distrăm noi împreună după o zi de muncă și respectiv creșă.

Cum sa faci un joc cu pesti si undita 1

David, 2 ani și 2 luni

Jocul este potrivit și pentru copii cu vârste mai mari. Cum sa faci un joc cu pesti si undita? Cu răbdare 🙂

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici. Alte sugestii despre cum să îl înveți culorile, aici și despre cum să îi dezvolți motricitatea fină, aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și urmez un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create518

Un comentariu la „Cum sa faci un joc cu pesti si undita (tutorial)

  1. Super idee! numai ca eu am improvizat pestii din piese mici de constructii din plastic la care am adaugat agrafa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu