Cum sa faci stampile pentru copii  

Cum sa faci stampile

Weekend-ul trecut a fost groaznic de cald, probabil știți asta indiferent în ce oraș al României ați stat ascunși. Noi am rămas baricadați în casă, până la 8 seara când ne-am făcut curaj să ieșim în parc, așa că am avut timp să facem câteva activități. Și am scris cum sa faci stampile pentru copii.

Ce materiale am folosit:

– polistiren
– dopuri de pluta
– dopuri de plastic
– coli gumate
– pistol cu silicon
– foarfecă
 acuarele acrilice
– pensulă
– coli albe

Cum am procedat:

Am făcut 3 variante de ștampile:

  1. Dintr-o bucată de polistiren am tăiat mai multe dreptunghiuri și am decupat forme cu un cuțit. Nu a fost cel mai bun rezultat, următoarele variante sunt mai reușite.

În schimb, David a furat din bucățile mele și din ustensilele tatălui care repara prin casă și și-a făcut de lucru atât de mult timp încât am reușit să finalizez încă un joc, nu doar ăsta cu ștampile.

 

  1. Am decupat forme din colile gumate și le-am lipit cu un pistol cu silicon, pe dopurile de plută de la sticlele de vin. Ce bine că le-am păstrat 🙂 ! Acestea au fost cel mai ușor de mânuit.

  1. Am decupat forme din colile gumate, le-am ales pe cele mai late, și le-am lipit cu un pistol cu silicon pe dopurile de la bidoanele de apă. Am lipit special cu partea scrisă la vedere pentru că am apăsat mai mult pe foaia gumată și așa a ieșit cu modele mai exacte.

Cum sa faci stampileDavid – 3 ani și jumătate

Care sunt oportunitățile de învățare?

– dezvoltarea motricității fine
– coordonare ochi-mână
– dezvoltarea creativității

 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Mika Baumeister @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 531

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.