Cum sa faci propulsoare pentru astronauti folosind sticle de apa

Vă povesteam că am fost la un eveniment unde David s-a jucat cu de-a exploratul spațiului cu propulsoare cu jeturi și mi-a dat temă pentru acasă să facem și noi. În primul rând am rugat colegii de birou să bea un anumit tip de apă și asta până la finalul programului, ca să pot să iau eu sticlele acasă 🙂

Știu că vor părea multe materiale, dar nu durează mult să le faceți. Plus că David vă zice un secret: pot fi folosite și pe post de tobe. Sigur, nu sunt convinsă că vreți să arătați asta copiilor, dar vă asigur că nu se aud tare 🙂 .

Ce am folosit:
– 2 sticle de 2l
– elastic (sau altceva pentru bretele: șireturi, ață mai groasă, panglici)
– hârtie creponată
– foarfecă
– pistol cu silicon
– staniol
– scoch
– bandă dublu adezivă
(dacă aveți un spray culoarea argintiu, nu veți mai avea nevoie de staniol, scoch și bandă dublu adezivă)

Cum am procedat:
Am scos ambalajul de pe sticle și le-am lipit cu pistolul cu silicon. David a fost ajutorul meu în toate. Am găurit sticlele pentru a prinde elasticul, folosind foarfeca și o igliță cu care am pus foarte ușor șnurul.

Am fixat bandă dublu adezivă pe sticle din loc în loc. Mândrul a fost tare încântat să o desprindă. Am prins staniolul peste sticlă și pentru a fi sigură că nu se rupe și fac zăpadă argintie prin casă, am pus și scoch peste. Pasul ăsta poate fi mult mai simplu dacă aveți un spray argintiu cu care să colorați sticlele.

Am tăiat hârtia creponată fâșii (roșu, portocaliu și galben), am potrivit lungimea, le-am lipit la capăt cu bandă dublu adezivă și le-am prins în interiorul sticlei (puteți folosi și pistolul cu silicon).

Gata. David a zburat prin pat cu ele, un pic și pe mobilă și pe seară mi-a băgat și o cântare. L-a dus mintea să își facă djembe din ele.

Care sunt oportunitățile de învățare?
– stimulare senzorială și vizuală
– coordonarea ochi-mână
– dezvoltarea concentrării
– antrenarea atenției distributive

Just Have FUN !

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

3 Comments

 1. Pingback: Pana dincolo de stele si inapoi – despre iubire, incredere si univers - FUN Parenting by Cristina Buja

 2. Simona

  Ce idee minunata

  Reply
  1. Cristina Buja (Post author)

   Hai la treaba :*

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: