Cum sa faci Modelino cu ajutorul copilului

Când eram mică, apăruseră pe piață niște maimuțoi elastici numiți Modelino. Știu că i-am reprodus și noi acasă folosind baloane și făină și mai știu că mamei îi era tare teamă că se vor sparge și vom umple casa de făină. Nu-mi amintesc să se fi întâmplat așa ceva :) .

Uitasem de Modelino până de curând, când David a insistat să își cumpere de la un tonomat cu fise, o jucărie, și i-a picat un maimuțoi mic și roz. I-am zis că putem să facem și noi acasă și a comandat unul roșu, unul verde și unul portocaliu. Așa am făcut. Toată săptămâna l-a luat pe cel portocaliu cu el la grădiniță.

Ce am folosit: Cum sa faci Modelino cu ajutorul copilului1
– baloane
– făină
– ață mai groasă
– pâlnie
– sticlă
– foarfecă
– marker permanent

Cum am procedat:
Modelino este foarte ușor de făcut, practic pui făină în balon, legi balonul, îi pui păr din ațe, desenezi o față și gata :) . Dacă mai ai și un copil pus pe glume să te ajute, deja dstracția e garantată. Cică Modelino ăsta strâmb seamănă cu mine.

Care sunt oportunitățile de învățare?
– stimulare senzorială
– coordonarea ochi-mână

Just Have FUN !

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

1 Comment

  1. Elena Munteanu

    Pare foarte interesant :)
    Ma lupt sa-mi scot din minte imaginea cu balonul spart si faina… peste tot. :D

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggers like this: