Cum sa faci Modelino cu ajutorul copilului

Când eram mică, apăruseră pe piață niște maimuțoi elastici numiți Modelino. Știu că i-am reprodus și noi acasă folosind baloane și făină și mai știu că mamei îi era tare teamă că se vor sparge și vom umple casa de făină. Nu-mi amintesc să se fi întâmplat așa ceva 🙂 .

Uitasem de Modelino până de curând, când David a insistat să își cumpere de la un tonomat cu fise, o jucărie, și i-a picat un maimuțoi mic și roz. I-am zis că putem să facem și noi acasă și a comandat unul roșu, unul verde și unul portocaliu. Așa am făcut. Toată săptămâna l-a luat pe cel portocaliu cu el la grădiniță.

Ce am folosit: Cum sa faci Modelino cu ajutorul copilului1
– baloane
– făină
– ață mai groasă
– pâlnie
– sticlă
– foarfecă
– marker permanent

Cum am procedat:
Modelino este foarte ușor de făcut, practic pui făină în balon, legi balonul, îi pui păr din ațe, desenezi o față și gata 🙂 . Dacă mai ai și un copil pus pe glume să te ajute, deja dstracția e garantată. Cică Modelino ăsta strâmb seamănă cu mine.

Care sunt oportunitățile de învățare?
– stimulare senzorială
– coordonarea ochi-mână

Just Have FUN !

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

1 Comment

  1. Elena Munteanu

    Pare foarte interesant 🙂
    Ma lupt sa-mi scot din minte imaginea cu balonul spart si faina… peste tot. 😀

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: