Cum mi-am dat seama ca s-a adaptat copilul la gradinita?

Anul trecut, după primele zile de mers la grădiniță, educatoarea m-a privit sincer și mi-a spus la fel ”doamna Buja, aveți un copil extraordinar de liniștit și ascultător, felicitări”. M-am gudurat puțin, l-am privit pe David și am oftat. Hmm, da, stai că nu-i chiar așa 😊 El extraordinar este, dar nu liniștit. Poate că nu are încă prea multă logică, dar să vă explic pe scurt, copiii au această capacitate de a se adapta la situația pe care o trăiesc, ca un instinct de apărare, și știind ce ied pe adrenalină am acasă, povestea asta cu David care face absolut tot ce îi spui și stă unde și cum îl pui, nu îmi suna a bine. I-am dat timp.

După vreo 3 luni, la finalul ședinței cu părinții, aceeași educatoare m-a privit râzând și mi-a zis că David este un năstrușnic, face glume, aleargă non stop, țopăie, dar o ascultă. Mămica de lângă mine m-a întrebat vizibil uimită, cum, David face așa? Am răsuflat adânc, mi-am pus mâna la inimă, pfiiuu, acum e într-adevăr adaptat. Am plecat liniștită acasă 😊 .

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: