Cum il inveti culorile VI + motricitate fina

Cum il inveti culorile

Aceasta este poate cea mai grea activitate făcută până acum pentru David și nu în sensul că e prea complicată pentru el, ci dificil pentru mine să o duc la final – mândrul își băga mânuțele peste tot, cerea să lipească el scotch-ul, să împăturească hârtia, să taie foile gumate, deci dacă stau bine să mă gândesc, construirea ei a fost un joc în sine. Cum il inveti culorile si dezvolți și moticitatea fină?

La ce folosește această activitate?

– învață sau fixează noțiunea de culori
– își dezvoltă abilitățile cognitive
– îl ajută să înțeleagă relația parte-întreg
– învață să asocieze
– își dezvoltă dexteritatea mușchilor mici din mâini și degete (motricitate fină)

De ce anume am avut nevoie?

– un capac de cutie  (eu am folosit postamentul unei cutii de la un escavator de jucărie)
– o coală albă
– scotch
– coli gumate colorate
– bețe colorate (din lemn)
– creion
– foarfecă
– cuter
– lipici

 

Cum am precedat?
Am învelit postamentul într-o coală albă și am lipit cu scotch. Etapa asta a durat cam mult fiindcă David a vrut să facă la fel, așa că i-am rupt bucăți de scotch și l-am lăsat să se distreze.

Cum il inveti culorile VI - 2

Am măsurat și am tăiat dreptunghiuri din fiecare coală colorată în așa fel încât să intre toate. Cu un creion am trasat forma betișoarelor și le-am tăiat (am folosit cuter și foarfecă). Am lipit pe carton colile cu lipici și asta a fost tot.

Cum il inveti culorile VI - 3

Puteți opta și pentru varianta simplă: decupați forme din colile gumate și apoi lăsați-le să le găsească locul. Foile gumate le-am luat la un preț foarte bun de la Jumbo iar bețișoarele colorate din supermarket-ul Cora.

Ce i-a plăcut cel mai mult lui David? Să mă pună pe mine sa le potrivesc 😀 , el îmi oferea un bețișor apoi îmi indica unde să îl pun. Mai nou așa face si cu puzzle-urile.

 

David – 1 an și 10 luni

 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Mitchell Luo @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 531

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.