Cu copilul la nunta? Da sau ba ?

Eu zic ba, când ai alte variante pe care le acceptă și copilul. Noi am mers la nuntă și cu el și fără el.

Prima dată când ne-am dus fără el, avea 4 luni și a rămas cu prietenii acasă la noi, cu lapte de mamă în biberon. Noi ne-am petrecut 4 ore, mai mult trimițând mesaje decât dansând. La a doua nuntă, avea un an și jumătate și l-am lăsat la bunici. A funcționat parțial. Cine credeți că dădea proba de viteză pe tocuri roșii la 1 noaptea? Eu. Marius nu avea tocuri. Se trezise mândrul din somn și o ceruse pe mă-sa, nu a fost de înduplecat, așa că, mă aștepta mama cu el în brațe, în fața scării. V-am spus că era 1 noaptea, nu?

Anul ăsta am bifat o nuntă fără el, a rămas fără să protesteze acasă, cu mama mea și bebelușul de care îngrijește ea, a primit înghețată și s-a jucat în parc până a obosit, mama a obosit. Noi am ajuns acasă la 6:00, am mers pe vârfuri ca adolescenții și ne-am închis în dormitor să dormim. La 8:00 David trântea ușa de perete:

– Se faseți voi aisea? Eu nu știam că sunteți aisea!

Hopa peste noi să ne jucăm cu el. Yeeyyy! Grea zi a fost, dar a trecut.

Săptămâna trecută, altă nuntă, ultima pe anul ăsta, în Brăila. Și ne facem noi planul să rămână cu bunicii și unchii și plan a rămas, acțiunea a fost alta. A refuzat categoric, stătuse fără noi deja 5 zile, plus că a mirosit el ceva dubios la planul nostru și n-am avut cale de întoarcere, l-am luat la nuntă. De altfel el e mare petrecăreț, bănuiesc și cu cine seamănă. S-a îmbrăcat elegant, și-a pus șapca de polițist, a luat armele și insigna și dă-i distracție.

A cunoscut toate neamurile lui ta-su până la n-șpea spiță, l-au pupat toate mătușicile posibile, cu viteza luminii, nu avea nimeni timp să protesteze, a amendat toți nuntașii care fumau afară și a dansat breakdance pe muzică populară. Noi n-am avut prea mult timp pentru dans adevărat, doar eram escortele polițistului. A doua zi, cine dormea până la 12:00? Noi, toți 3.

Citește și:

Cerinte neobisnuite la hotel – vedete pentru o clipa

Ce nu face un parinte pentru cateva minute de somn ?

Cand fugi de acasa, ca amantul prins de sot

Doar noi si restul lumii

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: