La ce sa te astepti cand mergi cu copilul la mare

Stai pe șezlong, unsă bine cu cremă de protecție, dar la soare, să te întorci acasă și să se vadă câtuși de puțin că ai fost plecată din apartament și de la birou, frappe-ul e fix lângă tine și copilul, tot învelit în nisip, se trântește peste corpul tău lipicios … “mamiiiiiiiiii, vleau să fac un castel cu tineeee, yeeeyyyyy“. ”Hmm, da, yey!”

Adormi copilul și pe ta-su, pui un rând de cremă pe tine, iei prosopul mergând pe vârfuri să nu trezești șeful, ieși pe ușă, te miri că nu îl auzi plângând, ajungi la piscină, răpești singurul șezlong liber și sună telefonul, e ta-su, dar e ok, auzi și copilul protestând zgomotos pe fundal, faci stânga împrejur și te întorci în cameră. Ei, lasă că e bine și pe plajă cu copilul peste tine plin de nisip.

Stai la o tavernă cu vedere la mare, mare cât cuprind ochii tăi și dincolo de ei, adie vântul cu miros sărat, tai flămând din caracatița la grătar, iei și o gură de bere rece și copilul … “mamiiiiiiiiii, eu fac caca, vreau la hotel pe colacul meu”. Ziceam ceva de mirosuri !?

Seara grecească, formație pe terasa hotelului, un mojito bun, lume, dar nu multă, suficientă cât să nu te simți singură dar nici îngrămădită, aer și răcoare. Copilul dansează cu o eșarfă de a ta prinsă în jurul taliei, distracția e fix la maxim și … “mamiiiiiiiiii, acum mă dor urechile de la muzică, vleau în cameră să mă joc cu Lego“. Lego să fie, cu muzică grecească la radio.

Pui copilul în pat, îi faci toate ritualurile posibile să îl adorm, povești, mângâiat, cântat, masaj, vorbit, numai de ar adormi odată să stai și tu pe terasa camerei unde ajungi doar când atârni slipii spălați și ghici ce, adormi înaintea lui, evident. Bun și somnul!

Cum a fost in Grecia cu copilul Super FUN (1)

* Poveștile nu au legătură cu realitatea oricui, sunt fix realitatea noastră 🙂 . De altfel, concediul a fost chiar frumos, am plecat de acasă cu zero așteptări și o singură dorință, să nu se îmbolnăvească. Nu s-a îmbolnăvit.

 

Despre vacanțele și călătoriile noastre de familie, v-am mai povestit aici.

 

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

2 Comments

  1. Pingback: Cum sa supraviețuiești cu copiii in concediu – mini ghid | FUN Parenting by Cristina Buja

  2. Pingback: Vacanta in Grecia cu copiii ♥ Kissamos, Chania - FUN Parenting by Cristina Buja

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: