Copiii sunt foarte fideli vorbelor pe care le spun parintii. Devin ceea ce le spui ca sunt !

Dacă aș avea o putere magică să fac lumea un loc mai bun pentru copiii noștri, printre primele lucruri pe care le-aș înfăptui, mișcând grăbită din baghetă, ar fi să nu mai poată, niciun părinte, niciodată, să jignească un copil.

Eram cu prietenii noștri, să le spunem Maria și Mihai, că oricum nu are importanță detaliul numelui lor, ar fi putut fi oricare dintre noi. Maria și Mihai au o, să zicem fetiță, Ioana. Este frumoasă, plină de energie, zâmbăreață, super isteață și independentă. E o dulceață pur și simplu. Ca toți copiii de pe pământ.

Maria și Mihai o iubesc, asta nu aș pune niciodată la îndoială. Uneori nu o văd așa cum e pe de-a-ntregul. Și nu o văd pentru că sunt ocupați să o îndrepte. Să îi spună ce greșește, ce ar trebui să facă mai bine, cum ar trebui să se comporte cu ceilalți pentru a nu îi răni, să își împartă jucăriile când nu vrea, să le spună “îmi pare rău “ când e clar că nu îi pare, că se simtă îndreptățită să ia ea ultima bucată de cașcaval de pe masă, sunt prea ocupați să îi spună că este rea când nu face toate cele de mai sus.

Și va deveni rea la un moment dat, doar pentru a le arăta că au dreptate. Da, până aici merge dragostea unui copil pentru părinții lui.

Copiii sunt foarte fideli vorbelor pe care le spun părinții. Devin ceea ce le spui că sunt!

UItați-vă la copiii voștri cu atenție să vedeți câtă iubire stă în ei, câtă sete de cunoaștere și cât curaj de a trăi, cât de frumoși sunt așa neatinși de griji și de probleme, cât de curat le este sufletul și cât de mult știu să vă iubească fără să se uite în voi și să îndrepte ceva, să vă iubească exact așa cum sunteți.

FotoCredit: The Bucharest’s

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: