Construieste camioane cu forme geometrice 

Construieste camioane

V-am spus la ultima activitate prezentată să nu aruncați resturile de foaie gumată pentru că aveam în minte o idee de joc. Am pus-o în practică și am ales ca subiect de lucru „camioanele”. Mândrului și „forme geometrice” tot pentru că îl atrag și cu ocazia asta exersează denumirea lor. Asa construieste camioane uneori 🙂 .

Construieste camioane cu forme geometrice2

David 2 ani și 5 luni

Eu am încercat două variante:

I. I-am dat o coală de hârtie și diverse forme tăiate din foaia gumată, ceea ce a rămas de la activitatea ”Forme geometrice, logica și asociere”. Partea aceasta este adecvată copiilor un pic mai mari decât David  (2 ani și 5 luni).
II. Am realizat modele pe un carton pe care el a pus formele. Este simplu să faceți șablonul. Pe o foaie mai groasă, de preferat albă, puneți forme pentru a crea modele. Trasați conturul cu un creion și colorati fiecare element.

Construieste camioane cu forme geometrice1

Prima variantă ajută la dezvoltarea imaginației iar a două variantă la dezvoltarea capacității de a asocia diverse elemente.

Construieste camioane cu forme geometrice

Mai multe idei de jocuri și activități de tipul ”Construieste camioane” dar și pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici. Alte sugestii despre cum să îl înveți culorile, aici și despre cum să îi dezvolți capacitătea de a asocia elemente, aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create503

Un comentariu la „Construieste camioane cu forme geometrice 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu