Citim cu drag – Usborne

Știți deja că îmi place să fac cu David tot felul de activități pentru a-l învăța, prin joc, noțiuni utile, detalii de care va avea nevoie în toată viața lui. Totuși sunt lucruri pe care nu le pot făuri eu și pe care, oricum, le-au făcut alții mult mai bine înaintea mea. De exemplu cărțile și cardurile Usborne. Sigur, aș putea să desenez și eu căței și pisici, dar risc să nu înțeleagă nimic și să creadă că animalele sunt adunături de cercuri și liniuțe. La țară să le vadă în realitate ajungem de 2-3 ori pe an. În plus, să obișnuiești copilul de mic cu cărțile, devine un prim pas în a te asigura că le citește mai târziu și nu doar le ține în bibliotecă ca pe bibelouri.

De ce Usborne? Pentru că sunt frumos desenate, în culori vii, poveștile au texte simple și faine și bine gândite, sunt de o calitate incomparativ mai bună decât ce găsești la ora actuală pe piața din România. Eu le-am descoperit relativ de curând. Momentan avem 3, primite de la Anamaria Budai. Găsiți multe modele, pentru diferite vârste și diferite nevoi, pe pagina ei Citim cu drag. Cărțile sunt făcute prin comandă și Anamaria actualizează în permanență stocul pe care îl are. Iar dacă vreți să fiți anunțați atunci când apar reduceri, concursuri, noutăți puteți să vă înscrieți la newsletter, pe site-ul Citim cu drag. De altfel, important de știut că, până pe 1 iunie sunt reduceri de  până la 40% pentru câteva cărți, inclusiv cele pe care le avem noi și pe care vi le prezint mai jos

Cartea preferată a lui David este Little book of baby farm animal.

Citim cu drag - Usborne1

Nu e grea, așa că o ia peste tot prin casă după el. Poate da paginile cu ușurință și caută de fiecare dată cățelul și până ajunge la el, eu i le prezint pe toate celelalte, cu zgomote, evident. El mă imită, când vrea, cât poate, cum poate. Ce-mi place mie cel mai mult? Animalele sunt o foarte bună reprezentare a celor din realitate. Pentru copii asta e foarte important, iar pentru unul ca David care ajunge rar să le vadă în ograda străbunicilor, e și mai util.

Am primit și Farmyard Tales ABC flashcards. Cardurile sunt gândite să te ajute sa îl înveți litere. Pentru David poate părea devreme, dar totuși, ne jucăm împreună cu ele și îi explic. Cunosc în schimb o fetiță, cu o lună mai mică decât mândrul meu care recunoaște câteva litere, pe afișele din metrou. Da! E foarte simpatică. Ideea e să îi expui la noțiuni pe care ei le vor înmagazina când vor fi pregătiți.

Cum le mai utilizăm? Înșir câteva cartonașe cu obiecte, animale, detalii pe care cred că le cunoaște și recunoaște. Apoi îl întreb de exemplu unde e umbrela. Uneori îmi dă cartonașul potrivit, alteori își lipește cartonașul pe burtă și râde. E tare haios! Ta-su l-a învățat să facă așa.

Citim cu drag - Usborne2

A treia achiziție, cardurile Colours snap sunt de fapt un joc  pentru a învăța culorile, cum să le asocieze și să citească. Clar, pe ăsta îl vom folosi în totalitate pentru ce a fost conceput cam peste un an, doi. În schimb acum mă ajută să îl învăț culorile. Cum?

Citim cu drag - Usborne3

Sunt 12 culori. Inițial le-am utilizat doar pe cele de bază (roșu, galben, albastru și verde). Pe măsură ce crește vom trece la următoarele. David mai deviază și de la subiect.

Citim cu drag - Usborne4

Oricum cartonașele sunt din materiale calitative care par să facă față folosirii excesive așa că nu îmi fac deloc griji că se vor deteriora 🙂

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

5 Comments

 1. Simona

  Buna ! Cat timp are puiul tau? Noi avem 1,8 ani si vroiam sa mai fur cate o idee de joc de la tine…..ma intrebam oare David cat are. Ce lichid se gaseste in sticlutele puse in fata cartonaselor? Va urmarim si tare ne mai place de voi. Pupici 🙂

  Reply
  1. Cristina Buja (Post author)

   Sa iti traiasca puiul! David are 1 an si 4 luni. Sticlutele au apa cu colorant alimentar, aici am scris despre ele: http://www.funparenting.ro/sticle-si-culori/ . Pupici si pentru voi!

   Reply
 2. Pingback: Idei simple – cum sa il inveti culorile | FUN Parenting by Cristina Buja

 3. Pingback: Idei de cadouri pentru baieti 2 ani + | FUN Parenting by Cristina Buja

 4. Pingback: Idei de cadouri pentru copii 2 ani + | FUN Parenting by Cristina Buja

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: