Chec pentru copii, cu “ciocolata” si nuca de cocos

Într-o seară, când eu visam la pat ca flamândul la pâine caldă, David m-a rugat să facem o prăjitură cu ciocolată. M-am concentrat puțin și am băgat rapid la cuptor, un chec, să pot fugi repede în pat. Și unde mai pui că a fost ca de ciocolată, fără ciocolată :) .

Ingrediente:
– 180g făină
– 3 banane mici
– 2 ouă
– 80g zahăr brut (pentru că mânca David, am vrut să nu fie prea dulce, puteți mări cantitatea dacă faceți pentru adulți)
– 80g unt
– 2 linguri pudră de roșcove
– 2 linguri fulgi de nucă de cocos
– ½ pliculeț praf de copt

Mod de preparare:
Am topit untul și l-am lăsat la răcit. În vasul de la mixerul fix (puteți folosi orice mixer) am pus bananele și le-am pasat la viteză mică. Am adăugat ouăle, untul, zahărul, am lăsat câteva minute la bătut la viteză mare și am pus apoi, pe rând, făina, fulgii de cocos, praful de copt și pudra de roșcove. Am turnat compoziția în tava unsă cu unt și tapetată cu făină și am pus-o în cuptorul încins la 180 de grade pentru 40-50 de minute.

Chec pentru copii, cu “ciocolata” și nucă de cocos

Checul este adaptat după rețeta de Chec cu banane și fructe deshidratate.

ețete culinare și mâncăruri

Deserturi

Dulciuri fără zahăr

Rețete pentru bebeluși

Rețete pentru copii peste 2 ani

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggers like this: