Chec aperitiv cu masline si cascaval

Acum câțiva ani obișnuiam să fac des chec aperitiv cu ce aveam prin frigider, de altfel v-am mai lăsat o rețetă pe aici. Zilele trecute am încercat o altă variantă, inspirată de Jamila. Puteți să folosiți orice tip de carne, sau de brânză, sau de legume. Încercați să introduceți și ceva acrișor și succesul este garantat.

Ingrediente:
– 6 ouă
– 150g făină
– 4 linguri ulei
– 200g cașcaval ras
– 200g salam/șuncă presată tăiate cuburi
– 200g măsline (am folosit măsline verzi cu usturoi, murate). Se potrivesc de minune.
– 1 linguriță praf de copt

Mod de preparare:
Am bătut ouăle bine până s-a dublat volumul, am adăugat puțin câte puțin făina și praful de copt și am amestecat ușor cu mixterul. După ce s-a omogenizat am pus și uleiul, am mai mixat puțin, apoi am adăugat pe rând celelalte ingrediente și am amestecat cu o spatulă. Am turnat compoziția într-o tavă de cozonac unsă cu ulei și tapetată cu făină și am dat la cuptorul încins la 180 de grade. Faceți testul scobitorii să fiți siguri, adică băgați o scobitoare în chec și dacă iese curată, atunci checul este copt. Gata!

 

Rețete culinare și mâncăruri

Deserturi

Dulciuri fără zahăr

Rețete pentru bebeluși

Rețete pentru copii peste 2 ani

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: