Cerule … !!!

Mi-ai luat, cerule, mai mult decât aveai dreptul să îmi iei. Poți să îmi spui orice vrei tu, să arunci mii de motive și explicații, nu te aud. Nu te aud pentru că mă doare.

Ce lecție să văd când mă lupt cu orbi și surzi să ne facem dreptate? Ce să înțeleg când știu că la finalul procesului ăstuia nici măcar dreptatea nu ne va aduce înapoi fetița ?

Ce lecție să văd când copilul de aici plânge după cel pe care mi l-ai luat. Ce să îi mai spun? Ce să îi explic când îmi cere frați? Cum să îi dau? De unde știu că nu îmi mai iei? I-am zis că eu sunt fericită așa doar cu el și tatăl lui. L-am mințit. Nu sunt. Mi-e dor de Emma. Mi-a răspuns când îi curgeau lacrimi pe obrazul lui dulce “eu nu sunt fericit mami, eu vreau un surior și o frațioara”. Zi, cerule, ceva? De ce taci?

Mi-ai luat prea mult.

Mi-ai și dat mult. Și mă înfurii, zău. Mă ridic cu ochii inundați spre tine și te iubesc şi te urăsc în același timp. Mi i-ai dat pe ei. Imperfecți de perfecți pentru mine. Nu sunt oarbă să știi! Văd ce am și îți mulțumesc și când te înjur. 

De ce nu mi-ai lăsat-o și pe ea? Tu te-ai uitat la noi? Plângi și tu când ne zâmbești? Să ai grijă de ea, într-o zi, departe, voi veni să o iau. Să îi spui că tare îmi lipsește.

Minunata Ilona, o fetiță abandonată în maternitate 

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

11 Comments

 1. Catinca Vlad

  Doamne, Cristina, cum țâșnesc cuvintele din sufletul tău! Am plâns de la primul la ultimul cuvânt. Iar imaginea cu Ilona e strigătoare (la Cer).

  Reply
  1. Cristina Buja (Post author)

   :*

   Reply
  2. Stan Victorita

   Astăzi 23 septembrie mi-am condus prințesa pe ultimul drum..nu îmi pot exprima durerea și suferință din sufletul meu de mama..mulțumesc ție suflet cald că te-am găsit fără să te caut și mi-ai alinat sufletul cu povestioara ta care mă făcut să plâng de la primul până la ultimul cuvințel..mulțumesc că mi-ai dat câtuși de putina forța sa incerc sa prind putere să mă consolez ca fluturașul meu mic pe nume Maya nu mai este lângă noi..este strigător la cer și nu pot înțelege și mă întreb singura de ce de ce Dumnezeu a vrut sa îmi ia fetița mea atât de dorită,nu îmi mai găsesc cuvinte în care să îți pot mulțumi ptr puterea care ai avut-o sa îți poți descărca durerea..am incercat sa prind un pic de curaj și să îmi descarc un pic sufletul..te pup cu drag Viky

   Reply
   1. Cristina Buja (Post author)

    Te îmbrățișez suflet drag. Imi pare rau 🙁

    Reply
 2. Steliana

  Ma regasesc perfect in randurile de mai sus. Ne ia si ne da cum vrea el. Noi doar ducem…dor, durere, lacrimi.
  Te imbratisez, Cristina!

  Reply
  1. Cristina Buja (Post author)

   Te îmbrățișez cu drag :*

   Reply
 3. Raluca Nabarjoiu

  Un strigăt care m-a zguduit și o durere care îmi sugruma sufletul!!! Multă sănătate și putere să ai, și rugăciuni către Dumnezeu, care sigur nu a uitat de noi!!!Te îmbrățișez cu putere!!!

  Reply
  1. Cristina Buja (Post author)

   Iti multumesc :*

   Reply
 4. Pingback: Ne-am inmultit familia si totusi suntem mai putini la masa de sarbatori - FUN Parenting by Cristina Buja

 5. Pingback: NICIODATA - FUN Parenting by Cristina Buja

 6. Pingback: Anul trecut mi se spunea Grinch - FUN Parenting by Cristina Buja

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: