Cea mai simpla reteta de clatite americane

Dacă e weekend, atunci să fie cu clătite 🙂 . Pentru noi a devenit o tradiție să facem clătite când suntem acasă și ne trezim târziu 🙂 . După câteva încercări am ajuns la această variantă câștigătoare:

Ingrediente:

2 ouă
12-13 linguri de făină (200g)
1 cană lapte (250g)
1 linguriță praf de copt
un praf sare
2 linguri rase cu zahăr
2 linguri unt topit (sau ulei)

Mod de preparare:

Puneți ouăle într-un vas și le bateți puțin cu un tel. Adăugați sarea, zahărul și uleiul sau untul topit și mai bateți puțin. Apoi puneți jumătate din cantitatea de făină amestecată cu praf de copt, jumătate din lapte, amestecați, cealaltă jumătate din faină și restul de lapte (alternativ faină cu lapte pentru a evita să faceți cocoloase).

Încălziți tigaia pentru clătite, puneți câteva picături de ulei, apoi cu un polonic turnați din compoziție. După ce se rumenește întoarceți cu o paletă și pe partea cealaltă.

Pot fi mâncate cu miere, David așa le preferă, sau cu cremă de ciocolată, eu așa le prefer.

Dacă aveți copii mai mici, vă recomand rețeta fără praf de copt și fără zahăr, dar cu banane.

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

2 Comments

 1. Denisa

  Miam1, ma duc sa le fac!

  Reply
  1. Cristina Buja (Post author)

   Pofta buna!

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: