Cea mai buna lectie despre “a darui”, pe care a primit-o copilul meu, a fost de la un strain

Am urcat în vagonul metroului, 6 adulți și 2 copii, toți înghețați ca fructele de pădure puse în lada frigorifică, la păstrare pentru iarnă. Nu mai funcționase nici vinul fiert de la târg, nici alergatul copiilor. Ne-am pus fundurile cobză pe scaune, trancănind unii cu alții.

Cineva ne întrerupe agitația :
– Mă iertați, am primit această chitară în seara asta la Secret Santa şi eu nu am la ce să o folosesc și aș vrea să i-o dăruiesc lui. Se uită către David. Pot?
– Da, sigur, mulțumim frumos.

Era tânăr, înalt, cu un pardesiu negru, lung și o pălărie care îi acoperea fruntea. Zâmbea mereu sub barba neagră. Nu îl cunoșteam niciunul.

A întins chitara, a zâmbit și a plecat.

– Mami, de ce mi-a dat chitara omul ăsta?
– Pentru că a vrut să facă o faptă bună, să facă pe cineva fericit.
– Aaaa. Daaa? Ce frumos. Eu sunt fericit acum.

Se uita la chitară și la bucata de kurtos din mână.

– Mami, eu vleau să facem acasă o pungă cu jucării, nu, nu o pungă, o cutie cu jucăriile cu care nu mă joc să le dăm moșului să le ducă la copii. O cutie nu male, male, dar nici mică.

Am coborât din metrou, se plimba pe lângă bebelușul cu care eram, se uita la el, se uita la bucata de kurtos din mâna lui, se oprește și îmi spune:
– Mami, eu cled că Dragoș vrea și el să mănânce seva. Se oprește, rupe în două bucățica care era mai mică decât palma lui și îi întinde celuilalt băiețel o jumătate.
– Mami, se bine e să faci faptă bună.

Îți mulțumesc străinule! Ce bine e să întâlnești oameni buni.

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: