Ce ma motiveaza sa lucrez intr-o fundatie?

“Ce te motivează să faci ce faci?” Asta m-a întrebat mentorul meu, Mihaela Iorga, la ultima întâlnire oficială din programul în care avusem norocul să fiu acceptată. Un program de mentorat organizat de BWFR.

Eu nu mă întrebasem niciodată asta. M-am blocat. Pentru mine “a face bine” e o normalitate. Mama e asistent maternal, adică mamă de profesie, de 20 de ani. Cică nu e chiar așa o normalitate, îmi zise Mihaela, să îmi explice de unde vine curiozitatea, “nici măcar nu o faci pentru bani, să fim serioase, ai putea să câștigi mult mai mult de atât cu ce știi să faci!”. Poate. Habar nu am! Mie îmi place ce fac acum.

M-am oprit și am meditat. Am mai multe motive, i-am răspuns. Dar pentru mine o fac. Oamenii fac bine pentru ei. Sincer! O fac pentru că pot și nu mă costă nimic. O fac pentru fericirea aceea pe care o văd în ochii oamenilor pe care îi ajut. Nu sunt singuri. De ce să fie singur când suntem atâția? O fac pentru că mi-aș fi dorit ca altădată să fie cineva acolo pentru mine. Eu pot să fiu acolo pentru alții. Asta îmi aduce bine. Și e foarte mișto să faci bine. Sunt ong-ist și pur și simplu iubesc ce fac!

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: