Ce faci de ziua copilului pe care nu îl mai ai?

Sâmbătă, de ziua mândrului David, am lucrat până târziu. Nu a fost alegerea mea, așa prost s-a potrivit, să lucrez tot weekend-ul. Mi-e clar, numai vremuri pașnice nu mi-e dat să duc. Fără petrecere și musafiri, am mâncat tort la 8 seara, ne-am jucat până la 11:00, părinți “responsabili”, ce să zic!? Intr-un târziu ne-am pus la locurile noastre în pat, istoviți, doar eu cu Marius, David încă era ied pe adrenalină, și trântește iedul … aș spune bomboana pe colivă, dar chiar e nepotrivit …

– Mami, noi suntem tlei?
– Da, noi suntem trei.
– Ute, tati stă aisi, mami stă aisi, eu stau aisi. Mami, dal mai e loc aisi întle noi.
– Da, iubire, mai e loc.

Mai e loc și în pat și în suflet și în brațe.

L-am îmbrățișat strâns și l-am pupat apăsat. Așa trăiesc eu, în două lumi, la două extreme, iubesc intens și sufăr la fel, îmbrăţişez fără scăpare băieții de aici și cerceii de la gât, plâng de fericirea că sunt cu ei și de durere că nu e și ea. Vâltoarea de mult bine și de greu.

De ziua copilului pe care îl avem aici, am mâncat tort, gândindu-mă că ar fi trebuit să fie mai multe lumânări pe el. Știți, când am aflat că o voi naște pe Emma în apropierea zilei lui David, m-am gândit că e cam nasol, dar măcar vom face mulți ani economie, cu petrecere 2in1. Nu m-am gândit că poate fi mai nasol de atât. De ziua copilului pe care îl avem aici, am cântat la mulți ani și am răspuns cu “să fie”, la fiecare “să trăiască, să fie sănătos”. Să fie!

Și mă întreb obsesiv de câteva zile, ce se presupune că ar trebui să faci de ziua copilului pe care nu îl mai ai? Spuneți-mi voi … fiindcă eu nu știu ce să fac azi.

Ce faci de ziua copilului pe care nu il mai ai

 Realizat de Fuioru’ Fermecat

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create861

15 comentarii la „Ce faci de ziua copilului pe care nu îl mai ai?

  1. Noi nu am stiut ce altceva sa facem decat sa mergem la restaurant impreuna cu parintii mei si nasa, dupa ce am mers la cimitir sa le spunem k ii iubim mult si ii vom iubi mereu. Am avut gemeni. Unul a murit pe loc iar al 2-lea dupa 9 zile. Bineinteles ca nu a vorbit nimeni de baieteii mei frumosi in afara de mine si sotul meu. Macar a trecut ziua mai repede… In ziua cand s-a facut un an de candam pierdut si ultima speranta…cand s-a stins si cel de-al doilea bebelus si am plecat cu bratele goale acasa…am stat amandoi. Si am fost iar la ei…si atat. Nu exista un raspuns. Eu ma imi spun ca au fost prea buni pentru lumea asta si au un destin mai bun undeva…poate in alta lume. Si oricum ne vom revedea candva…

    1. Doamne, cat de trist 🙁 Si eu am pierdut o sarcina cu gemeni, nu imi pot imagina prin ce ai trecut tu…M-am consolat doar cu ideea ca ar fi fost greu, poate sarcina cu probleme, orice gand care m-a ajutat cat de putin…

  2. Cred ca ai putea sa incerci sa vorbesti despre Emma, sa povestesti despre ea, despre cand era in burtica, despre cum arata, cum mirosea etc. Cred ca e bine sa vorbesti, sa incerci sa nu uiti nici macar un amanunt pentru ca in timp memoria ne mai joaca feste si e pacat sa uitam vreo ceva.
    Te imbratisam cu drag!

  3. Este f greu dar viață merge înainte .Pe fetița ta nu o m ai poți aduce înapoi si tu trebuie sa fi tare pentru băieți tai.Viață este plină de hopuri toți avem m ai multe sau m ai puține.Trebuie să fi puternică !

  4. Te îmbrățișez strâns! Si poate uneori ajunge doar sa respiri… Fara sa pui presiune pe tine, pe ce ar trebui sa simti sau sa faci sau sa fii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu