Cartile Usborne si Maya’s Amazing Bookland

Lui David îi plac cărțile, are câteva pe care le răsfoiește, arată cu degetul și eu trebuie să numesc obiectul. De biblioteca lui mă ocup eu, cică asta ar fi datoria mea, așa zice domnul, că oricum n-ar avea habar ce să cumpere. Mi-am asumat rolul de ”omul cu cercetarea” încă de când eram însărcinată așa că am găsit și la capitolul acesta, ceva să ne satisfacă pe toți: informație de calitate, frumos ilustrate, interactive, prin care mândrul nostru să învețe noțiuni noi, într-un mod distractiv.

Când vine vorba de cumpărat cărți pentru David, le prefer pe cele de la editura Usborne, pentru că au calitate incontestabilă superioară altor cărți, atât ca informație transmisă, cât și ca design și ca modalitate prin care îți îndeamnă copilul să gândească, să aleagă, să facă diverse conexiuni. Uite cum învață copilul prin joc, cu plăcere! Și mă încântă că poți găsi într-un singur catalog cărți pentru bebeluși, copii și chiar adulți (adică ghiduri pentru părinți, să ne fie clar!), iar la fiecare în parte este specificată și vârsta recomandată. Sunt cărți cu activități, despre culori, dinozauri, sport, matematică, balet, povești, geografie, muzică, natură, pirați, animale etc etc, așa că este imposibil să nu existe și ceva potrivit pentru copilul tău.

Noile achiziții pentru David: Little Book of First Experiences , Big Book of Colours și My First Words Book de la  Maya’s Amazing Bookland unde puteți face comandă fie la adresa de email mayasamazingbookland@gmail.com, fie printr-un mesaj pe pagina de Facebook.  

Cartile Usborne si Maya1

My First Words Book este momentan preferata lui. O poate da pagină cu pagină cu ușurință, pentru că este cartonată și găsește în ea o mulțime de imagini. David parcurge etapa aceea în care întreabă permanent ”ce e asta”, nu exact așa, ci mai mult prin gesturi, dar e un prim pas foarte important. Iar noi trebuie să le denumim, fără greșeală, că se supără J Partea interesantă e că știe atunci când greșim. Cartea conține 270 de imagini și denumirea lor scrisă în limba engleză. Imaginile sunt vesele și grupate pe categorii: animale, familie, casă, corpul meu, ora de somn, mâncare și băutură etc. Practic îl poți învăța despre tot ce îl înconjoară.

De exemplu David află ce se întâmplă la fermă:

Cartile Usborne si Maya3

Învață denumirea animalelor în limba engleză:

Cartile Usborne si Maya4

Învață despre obiectele dintr-o casă:

Cartile Usborne si Maya5

Ce pare să îi placă cel mai mult din carte? Evident, paginile cu mașini, unde are toate tipurile la un loc.

Cartile Usborne si Maya6

Big Book of Colours este preferata mea. Serios, o răsfoiesc aproape în fiecare zi J Și aceasta are paginile cartonate, așa că și David o poate mânui ușor. La parte de învățat culori încă lucrez cu mândrul, de cele mai multe ori le recunoaște, mai ales roșul, pe care îl și caută în carte. Este o nouă apariție a editurii Usborne. Sunt prezentate aproximativ 130 de culori, într-un mod foarte atractiv și mai ales interactiv. Chiar la început are o paletă a culorilor, pe care o poți roti pentru a vedea care culori se potrivesc și care nu.

Cartile Usborne si Maya7

Include și o pagină care schimbă nuanța obiectelor, pentru a vedea ce întâmplă atunci când se amestecă culorile.

Cartile Usborne si Maya8

Pentru fiecare culoare există o pagină cu imagini semnificative, de exemplu la roșu găsești căpșună, mac, mașină de pompieri, ardei, cireșe etc. La maro: urs, căprioară, cafea, veveriță etc

Cartile Usborne si Maya9

Este utilă și pentru copiii mai mari, datorită informațiilor detaliate, de exemplu cum poți obține o anumită culoare, amestecând alte culori: maro=galben+roșu+albastru, magenta= roșu+violet și alte nuanțe, după cum puteți observa în imaginea de mai jos.

Cartile Usborne si Maya10

Despre Little Book of First Experiences am să vă povestesc detaliat într-un viitor articol. Pe scurt te ajută să pregătești copilul pentru noi experiențe cum ar fi: călătoria cu avionul, începerea școlii, venirea unui frățior/surioară etc.

Mie nu mi-a fost ușor să aleg cărțile pentru David, fiindcă găsești atât de multe opțiuni încât îți vine să le comanzi pe toate, dar primești ajutor din partea Elenei. În plus, ce mi-a plăcut enorm, ideea lor inedită de Birthday Gift Voucher. Știți voi cum tot întreabă lumea ”măi ce să îi iau și eu băiatului tău de ziua lui?” și tu te fofilești și parcă ai zice ceva, dar parcă nu, și totuși riști să aduni în casă aceeași jucărie de 3 ori? Mai simplu, le spui să îți ia un Birthday Gift Voucher, apoi tu alegi ce cărți îți dorești, că doar tu îți cunoști cel mai bine copilul. Sau poți oferi tu un asfel de cadou care îi ajută pe cei mici să învețe cu plăcere despre lume, în limba engleză. Iar cărțile ajung frumos împachetate la petrecere. Așa cum au ajuns și la mine. Mulțumesc Maya’s Amazing Bookland!

20150820_175907

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create869

5 comentarii la „Cartile Usborne si Maya’s Amazing Bookland

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu