Carduri cu legume si fructe (descarca gratuit)

Primul pas este să deschideți frigiderul, cămară, balconul, fiecare după caz și să faceți inventar cu ce legume și fructe aveți și cu ce vă lipsesc. Apoi porniți la piață 🙂 . Sigur, puteți să folosiți și exemplare din lemn sau plastic, dar eu am preferat varianta naturală.

Principiul activității este același ca la cardurile cu animale: copilul este lăsat să asocieze elementele, încurajat să le numească și chiar puteți să îi oferiți detalii despre ele, în funcție de cât de receptiv pare. Înainte de a începe activitatea spălați legumele și fructele mai ales dacă aveți un copil pofticios, așa ca al meu. De altfel puteți observa cum multe sunt începute sau chiar dispar din peisaj, cazul curmalelor după care este înnebunit.

Carduri cu fructe si legume-colaj 2

 David – 1 an și 11 luni

Eu am făcut separate într-o zi fructele și în altă zi legumele pentru că am presupus că vă zăbovi ceva timp, fiind ocupat și cu degustarea. Nu m-am înșelat. Curmalele nici nu au apucat să vadă cartonașul, au ajuns direct în stomacul copilului 🙂 Așa se întâmplă când folosești varianta naturală!

Carduri cu fructe si legume-colaj 1

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 


Dacă doriți să descărcați cardurile în format WORD dați click aici: Carduri cu fructe si legume – WORD

Pentru PDF dați click aici: Carduri cu fructe si legume – PDF

* Cardurile sunt făcute de mine, așa că vă rog, în cazul în care le preluați pe alte bloguri/grupuri să precizați sursa.

Așa arată cardurile:

Carduri cu fructe si legume1

Carduri cu fructe si legume2

Carduri cu fructe si legume3

Carduri cu fructe si legume4

Carduri cu fructe si legume5

Carduri cu fructe si legume6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

1 Comment

  1. Elena

    Ce idee buna! Cu siguranta o vom pune si noi in practica. Sper sa o imprietenesc mai mult cu legumele in felul acesta! 🙂

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: