Carduri cu legume si fructe (descarca gratuit)

Carduri cu legume si fructe

Pentru acest joc primul pas este să deschideți frigiderul, cămară, balconul, fiecare după caz și să faceți inventar cu ce legume și fructe aveți și cu ce vă lipsesc. Apoi porniți la piață 🙂 . Sigur, puteți să folosiți și exemplare din lemn sau plastic. Noi am preferat varianta naturală pentru a ne juca cu aceste carduri cu legume si fructe. Este o modalitate prin care poți să încurajezi copilul să mănânce mai multe fructe și legume.

 

Principiul activității este același ca la cardurile cu animale: copilul este lăsat să asocieze elementele, este încurajat să le numească și i se oferă detalii despre ele, în funcție de cât de receptiv pare. Înainte de a începe activitatea spălați legumele și fructele mai ales dacă aveți un copil pofticios, așa ca al meu. De altfel puteți observa cum multe sunt începute sau chiar dispar din peisaj, cazul curmalelor după care este înnebunit.

Carduri cu fructe si legume-colaj 2

 David – 1 an și 11 luni

Eu am făcut separate într-o zi fructele și în altă zi legumele pentru că am presupus că vă zăbovi ceva timp, fiind ocupat și cu degustarea. Nu m-am înșelat. Curmalele nici nu au apucat să vadă cartonașul, au ajuns direct în stomacul copilului 🙂 . Așa se întâmplă când folosești varianta naturală!

Carduri cu fructe si legume-colaj 1

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 


Dacă doriți să descărcați cardurile în format WORD dați click aici: Carduri cu fructe si legume – WORD

Pentru PDF dați click aici: Carduri cu fructe si legume – PDF

* Cardurile sunt făcute de mine, cu toate drepturile rezervate; în cazul în care le preluați pe alte bloguri/grupuri trebuie să precizați sursa.

Așa arată cardurile:

Carduri cu fructe si legume1

Carduri cu fructe si legume2

Carduri cu fructe si legume3

Carduri cu fructe si legume4

Carduri cu fructe si legume5

Carduri cu fructe si legume6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create503

2 comentarii la „Carduri cu legume si fructe (descarca gratuit)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu