Carduri cu animale (descarca gratuit)

Am făcut pentru David carduri cu animale domestice, sălbatice și dinozauri. Cunoaște foarte multe animale, are câteva exemplare, din plastic, și îi place să ne uităm pe cărți care au poze cu ele, timp în care eu îi povestesc diverse.

De ce am ales să îi fac și carduri? Pentru că o astfel de activitate îl ajută să își dezvolte concentrarea, logica, vocabularul și mai ales sa învețe să asocieze elemente. Am folosit animale pe care deja le are, așa am descoperit că nu stăm bine la capitolul acvatic … îl trimit pe domn la cumpărături cât de curând. Le-am printat pe o coală cartonată și le-am tăiat în așa fel încât să fie inviduale pentru a putea schimba ordinea când ne jucăm și asta pentru că David are o memorie vizuală bine dezvoltată și învață poziția imaginilor într-o carte 🙂 .

Carduri cu animale1David – 1 an și 11 luni

Cardurile au avut mare succes, cred că este activitatea la care a zăbovit vreme îndelungată fără să se plictisească. Avea o moacă tare simpatică când se concentra. I-a plăcut să așeze singur cartonașele pe masă. Uneori încurca vulpea cu lupul, tigru cu râsul și calul cu măgarul, dar la ultimii se dumirea singur rapid. Am selectat din toate animalele lui câte un exemplar și le-am pus într-o cutie, în așa fel încât pentru fiecare cartonaș să existe un singur animal din plastic. Această modalitate ajută la controlul erorii de unul singur, adică David se putea corecta singur, nu era nevoie să intervin eu.

Carduri cu animale

Pe viitor, curând, am în plan să fac carduri cu fructe și legume. Dacă sunteți perfectioniști să știți că nu sunt tocmai egal făcute, adică unele sunt puțin mai înalte decât altele 🙂

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 


Dacă doriți să descărcați cardurile în format WORD pentru a mai face modificări dați click aici: Carduri cu animale – WORD

Pentru PDF dați click aici: Carduri cu animale – PDF

* Cardurile sunt făcute de mine, așa că vă rog, în cazul în care le preluați pe alte bloguri/grupuri să precizați sursa.

Așa arată cardurile:

Carduri cu animale 1 Carduri cu animale 2 Carduri cu animale 3 Carduri cu animale 4 Carduri cu animale 5 Carduri cu animale 6

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create929

10 comentarii la „Carduri cu animale (descarca gratuit)

  1. Sunt tare frumoase cardurile, felicitari!
    Animalele din plastic de unde le luati? Eu am vazut cateva in Jumbo care mi s-au parut cam nereusite, iar in alte locuri erau prea scumpe.

    1. Animale domestice am luat de la Jumbo acum un an, nu stiu daca sunt la fel ca cele pe care le-ai vazut tu 🙂 Animalele salbatice si dinozaurii au fost cadou de la mamaia lui, cred că le-a luat de undeva din Brăila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu