Budinca cu branza proaspata (fara zahar)

După câteva încercări de budincă m-am oprit la rețeta aceasta. Am făcut o cantitate mică fiindcă domnul nu e acasă și eu nu mănânc stafide și curmale așa că a servit doar David. Dacă sunteți mai mulți care vreți să degustați, faceți cantitate dublă sau triplă. Puteți adăuga și zahăr și esență de vanilie, eu evit să pun când mănâncă mândrul.

Ingrediente:
200g brânză proaspătă de vaci
1 ou
1 lingură de griș
2 linguri smântână (sau lapte sau iaurt)
2 linguri de stafide
5-6 curmale
Unt pentru uns tava

Mod de preparare:
Am pus stafidele și curmalele la înmuiat pentru 10-15 minute (le puteți lăsa mai mult, eu m-am grăbit). Am bătut oul cu smântâna și am pus peste compoziție brânza sfărămițată, grișul, stafidele și curmalele tăiate. Am amestecat, am pus totul într-o tavă de chec unsă cu unt și am dat la cuptorul încins la 180 de grade pentru 20 de minute. Dacă faceți cantitate mai mare s-ar putea să fie nevoie să stea mai mult la cuptor (faceți testul scobitorii).

Se poate servi și caldă și rece, caldă mi s-a părut mai greu de tăiat, se sfărămița. Cred că era mai simplu să pun o hârtie de copt în loc să ung tava.

Budinca cu branza proaspata

Rețete culinare și mâncăruri

Deserturi

Dulciuri fără zahăr

Rețete pentru bebeluși

Rețete pentru copii peste 2 ani

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: