Briose cu spanac si piept de pui

Am făcut și alte variante: fără semințe de chia, fără piept de pui sau cu alte legume date pe răzătoare mică … și poate îmi mai dați și voi alte idei.

Ingrediente:
80g piept pui
100g spanac
1 ou
1 lingură smântână
5 linguri lapte
Semințe de chia (opțional)

Mod de preparare:
Am opărit spanacul, am fiert pieptul de pui și apoi le-am tăiat mărunt pe toate. Semințele de chia le-am pus 5-10 minute la înmuiat în apă. Am bătut un ou cu smântână și lapte, am adăugat toate celelalte ingrediente și le-am pus în forme de brioșe unse cu unt (umplute pe jumătate). Le-am dat la cuptorul încins la 180 grade pentru 20-25 minute. Le-am verificat din când în când dacă sunt gata.

Briose cu spanac si piept de pui1

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

6 Comments

  1. paola paola

    Chiar luasem spanac cu aceeasi intentie 🙂 Suntem intr-un gand, numai ca al meu congelat. As fi preferat sa fie proaspat dar in “metropola” noastra nu sunt decat 3 market-uri 😀 asa ca lucram cu ce avem, Ieri am facut briose cu legume fierte si date pe razatoare (cartof, morcov, brocolli, conopida,radacina de patrunjel) in cantitati mici, cat pt o tava de briose. Am adaugat apoi iaurt, piept de pui (de la tara) taiat cubulete mici, fiert in prealabil,patrunjel proaspat, un ou si putina faina, Am concurat cu Bibi la mancat :d

    Reply
    1. Cristina Buja (Post author)

      Yamy! Suna bine. Cred ca o sa incerc si eu azi si asa nu stiu ce sa ii mai fac mandrului

      Reply
    2. Cristina Buja (Post author)

      Aaaa … si spanacul folosit de mine tot congelat a fost 🙂

      Reply
  2. Diana Brătan

    Poate cu ciuperci sau cu somon? Poate rădăcină de pătrunjel sau cu păstârnac?

    Reply
    1. Cristina Buja (Post author)

      N-am introdus ciupercile inca, dar mie mi-as face cu somon si ciuperci si un pic de smantana … curcubeu pe cerul gurii 🙂

      Reply
    2. paola paola

      eu ii da radacinoase de cateva luni deja, cu ele am inceput treptat diversificarea, numai ca ai grija ca de la morcovul preparat termic sub orice forma, se cam constipa. Cel putin asa s-a intamplat la mine, asa ca ii dau doar in ciorbe impreuna cu pastarnac, telina, radacina de patrunjel, ceapa, marar, patrunjel, daca ai de la tara sau poti lua de la cineva care le cultiva acasa e foarte bine ca sunt mai gustoase. De preferat e insa sa le dai treptat, cate un aliment sa vezi cum il accepta.
      Bafta la gatit 🙂

      Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: