Briose cu portocale si glazura de ciocolata

O rețetă de sezon inspirată de pe site-ul Laurei Adamache. E de ceva vreme perioada în care sunt portocale în exces peste tot. Este simplu de făcut iar rezultatul e parfumat și dulce. Cam tot ce trebuie! 

Ingrediente (10 brioșe mari sau 12 mai mici):

– 200 g făină
– 120 g zahăr
– 1 ou
– 125 ml lapte
– 70 ml ulei
– 2 portocale (coaja se rade și se folosesc 75 ml suc stors din ele)
– 100-150g ciocolată (pentru glazură)
– ½ plic praf de copt
– un praf de sare

Mod de preparare:

În primul rând am spălat foarte bine portocalele, le-am șters și abia apoi am ras coaja și am stors sucul. Într-un vas am amestecat toate ingredientele solide (fără ciocolata care se folosește la glazură), în altul toate ingredientele lichide (inclusiv oul, și am bătut cu un tel). Peste cele solide, le-am pus pe cele lichide, am amestecat ușor și cu o lingură am turnat compoziția în formele de brioșe în care am pus în prealabil hârtiile pentru brioșe.

Dacă nu ați folosit până acum hârtia de copt specială pentru brioșe vă super recomand. Și eu le-am descoperit de curând și sunt parte din motivul pentru care fac atât de des brioșe. Plus că arată foarte bine 🙂 !

Ciocolată o puteți topi la bain-marie sau la cuptorul cu microunde și apoi cu o linguriță să puneți peste brioșe. Sunt delicioase în combinația asta!

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: