Briose cu gem

Nu știu dacă vouă vi se întâmplă, dar noi reușim să adunăm mai multe borcane de dulceață în casă, primite de la bunici. Și cum pe lângă clătite nu aveam și altceva pe lista cu dulciuri la care să folosesc gemul, am încercat o rețetă de brioșe. Eu am mâncat 3 una după alta, imediat ce s-au răcit puțin, atât de mult mi-au plăcut.

Ingrediente:

3 ouă
100 ml ulei
140 ml iaurt
280 g făină
110 g zahăr
un plic praf de copt
un praf de sare
esență vanilie
200g gem (eu am folosit de caise)

Mod de preparare:

Intru-un vas am bătut ouăle cu uleiul și iaurtul. Am adăugat zahărul, sarea și esența. Apoi am pus făina și praful de copt și am amestecată ușor cu un tel.

În tava de brioșe am pus hârtii speciale pe care le-am umplut un sfert cu compoziție, am pus o lingură cu gem, apoi am pus iar compoziție până s-a umplut forma pe 3 sferturi.

Le-am dat la cuptorul preîncălzit la 180 de grade până au trecut testul scobitorii și asta a fost tot 🙂 .

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

2 Comments

  1. Coflea Oana Alexandra

    Minunate! Am încercat doar pentru ca ai spus ca ai mancat vreo 3! Si eu am făcut la fel! Prima reteta de briose fara unt pe care am avut curajul sa o incerc! Si noi avem tone de gem! Alte rețete cu gem ne mai pregătești?

    Reply
    1. Cristina Buja (Post author)

      O sa mă mai gândesc, poate mai găsesc ceva 🙂

      Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: